orsakerna till blockerad äggledare

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-07-09
Blockerad äggledare är en av de största orsakerna till infertilitet hos kvinnor som lider av det. När blockerade hindrar de ägget från att flytta till livmodern där befruktningen äger rum. Beroende på hur allvarligt och orsaken till blockeringen, kan operation användas för att rensa rören. I vissa fall kan dock denna operation faktiskt göra blockeringen värre

Betydelse

Att veta orsakerna till blockerade äggledare kan bidra till att förhindra detta tillstånd uppstår i vissa fall. Tidig behandling av några av orsakerna kan faktiskt sluta skada innan den startar, vilket eliminerar den oro för infertilitet.

Appendicit

inflammation från detta villkor kan faktiskt leda till en blockering i äggledarna, särskilt om appendix bristningar. När detta inträffar finns bakterier i infekterade bilagan kommer att spilla i bukhålan och i vissa fall, över till reproduktiva organ såsom äggledarna. I svåra fall kan äggledarna blockeras.

Endometrios

Detta inträffar när slemhinnan i livmodern börjar växa utanför livmodern och ut på könsorganen. Det kan orsaka blödningar ske på områden som det bör inte, vilket resulterar i ärrvävnad. Denna ärrvävnad kan leda till blockerade äggledare.

Utomkvedshavandeskap

Ett utomkvedshavandeskap allmänhet kommer inträffa inom de första åtta veckorna av dräktigheten och inträffar när embryot kvar i äggledarna, snarare än att flytta in i livmodern efter bli befruktade. Som det växer kommer embryot orsaka så småningom äggledarna att brista, vilket enbart kan leda till infertilitet. Kräver dock ett utomkvedshavandeskap kirurgi, denna operation, i kombination med bristning, kan orsaka ärrbildning i rören vilket kan resultera i en blockering av rören

Infektion

Detta är kanske en av de vanligaste orsakerna till. blockerade äggledare. Infektioner såsom inflammatoriska infektion (PID), eller sexuellt överförbara klamydia, vilket kan leda till PID, är de två största bovarna. Klamydia är känd som "tyst" STD eftersom det finns få, om några, märkbara symptom. Detta ger sjukdomen gott om tid att göra framsteg och göra sitt skador på fortplantningsorganen: Detta omfattar leder till infektioner såsom PID. När en infektion föreligger, de vita blodkropparna, tillsammans med andra infektionsbekämpande vätskor, fyll i äggledarna att bekämpa det. Även om infektionen vanligen går bort, blir rören skadas i processen. I de flesta fall är det slutet av röret nära äggstockarna som lider, och det kan bli antingen helt eller delvis blockerad.

Överväganden

Eftersom klamydia har få eller inga symtom, är det viktigt för kvinnor att ha en årlig examen, om sjukdomen upptäcks och behandlas tidigt nog kan den inte orsaka blockerade äggledare. Dessutom är PID annan infektion som kan behandlas framgångsrikt om upptäcks tidigt nog. En annan försiktighetsåtgärd är att alltid säker sex och förhindra att fånga sjukdomar som klamydia och gonorré, som både kan leda till infertilitet om de inte behandlas.

Previous:nothing Next:Definitionen av skelettet

Relaterade artiklar


 • information om vasectomies
 • vad är ett fält vision synundersökning?
 • gemensamma nutrition
 • hur man hittar en naturläkemedel läkare
 • Vilka är fördelarna med CPAP behandling?
 • vad är missbruk?
 • hur man håller barnen säkert från bly
 • klumpfot problem
 • tecken på silikonbröstimplantat brott
 • Vilka är riskerna med p-piller?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com