preventivmedel effekter på ett foster

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-07-11
Chansen att en kvinna blir gravid medan du använder hormonella preventivmedel som riktas är 1 till 2 procent. Däremot följer många kvinnor inte deras regim preventivmedel perfekt. Till exempel, om p-piller hoppas över för ännu en dag och inte gjort upp, oddsen att bli gravid ökar

Effects

Forskning har inte funnit några skadliga effekter på ett foster som ett resultat av att använda hormonella preventivmedel under en kort tid under graviditeten. Det tros vara utan tillhörande missbildningar eller komplikationer efter ett ägg har rätt implanteras i livmodern. Bör dock preventivmedel fortfarande avbrytas så snart som möjligt. Om du försöker bli gravid, är det i allmänhet säkra att föreställa sig så fort du kan efter avslutad preventivmedel. Vissa experter rekommenderar att vänta tills ett par månader efter din normala menstruationscykel har återvänt, dock.

Varning

När befruktningen sker, det är ungefär en 1 procents chans att det är ett utomkvedshavandeskap eller Tubal graviditet. Vissa typer av födelsekontroll öka något sannolikheten för att detta händer. Utomkvedshavandeskap är när ägget implanteras i en del av kroppen än den livmodern, vanligen i äggledarna. Detta tillstånd är potentiellt farligt för modern och fostret inte kommer att överleva. Ektopisk graviditet skall avslutas så tidigt som möjligt. Symptomen kan omfatta bäcken-eller buksmärta, vaginal blödning eller stänkblödning, smärta i nedre ryggen och yrsel. Det är viktigt att söka vård om du upplever dessa symtom och kan vara gravid, även om preventivmedel som används.

Symtom

En kvinna som blir gravid medan preventivmedel fortfarande ska uppleva den normala symtom på graviditet. De kommer inte döljas av medicinering. Typiska tidiga symptom är illamående, viktökning, trötthet, svullna eller anbud bröst, smärta i nedre ryggen, ökad känslighet för dofter och mat cravings. Tänk på att kvinnor kan uppleva någon eller inget av dessa saker under den första trimestern. Om graviditet misstänks, ta ett graviditetstest två veckor efter att ha sex eller när en förväntad period missas.

Överväganden

De flesta former av födelsekontroll kräver användning av en metod för säkerhetskopiering, till exempel kondom, i början . Det kan ta ett tag för den nya preventivmedel för att bli effektiva, och graviditet kan inträffa under tiden om andra försiktighetsåtgärder som inte vidtas. Du kan också behöva använda ett sekundärt metod om preventivmedel är glömt eller inte används exakt som riktad. Några andra läkemedel, inklusive antibiotika, kan göra preventivmedel mindre effektiv. Konsultera en läkare eller apotekspersonal att ta reda på om du behöver använda en metod för säkerhetskopiering i dessa situationer.

Missuppfattningar

P-piller bör inte användas i ett försök att avsluta en oönskad graviditet, om inte en läkare har instruerat dig att göra det. Denna metod är effektiv endast i ett fåtal situationer. Det måste göras mycket snart efter oskyddat sex och med vissa typer av piller. Korrekt dosering och tidpunkt för piller är också nödvändig. Överdosering på hormonella preventivmedel kan orsaka skadliga biverkningar.

Previous:nothing Next:Vad är funktionen i blodkärlen?

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till gallring hud?
 • post vasektomi smärtsyndrom
 • Vad gör en prostata?
 • hur man återhämta sig från en maginfluensa
 • symtom på brusten cystor under graviditeten
 • vanliga hudproblem med de äldre
 • skeden av ett barn i livmodern
 • är alkohol en drog?
 • hur man ska leva så att du åldras med värdighet
 • psykedeliska effekter av frön Morning glory
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com