symptom på en brusten bukaortaaneurysm

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-07-02
Den bukaorta är den största blodkärl i kroppen. Den ligger mellan diafragma och bäckenet, där den delar sig i två mindre vener i benen. Buken aneurysm uppstår när väggarna i blodkärl blir förstorad. Detta orsakas oftast av åderförkalkning, eller åderförkalkning. Åderförkalkning kan leda till att väggarna i bukaorta att försvagas. Blodet som går genom aorta orsakar försvagade området att bli överbelastade och uppblåst med blod. Brustet bukaorta är en livshotande nödsituation. Tyvärr bukaortaaneurysm är tyst i naturen och producera några symptom innan de spricker. Men när den aneurysmet har brustit finns det fyra symtom som kan varna patient och läkare att detta har hänt

Smärta

Det första symtomet på brusten bukaortaaneurysm, AAA, är smärta. Smärtan är belägen i bröstet när det gäller diafragma, och strålar ut till ryggen. Smärta i samband med spruckna bukaortaaneurysm pulserar som hjärtat försök att pumpa blod genom kärlet. Patienten kan beskriva en krusning eller riva känsla i buken.

Medvetslöshet

Förlust av medvetande är också ett tecken på en brusten bukaortaaneurysm. Den förlust av medvetandet brukar följas av smärta, som beskrivits ovan-fastän det kan förekomma plötsligt och utan förvarning

inre blödning

En person med en brusten bukaortaaneurysm blöder internt. . Frossa, frossa, trötthet och yrsel är de vanligaste klagomålen i samband med inre blödningar. I fråga om en brusten aortaaneurysm kan bukhålan fylls med blod och svälla.

Död

Plötslig död är ofta den enda symptomet på en brusten bukaortaaneurysm. En obduktion kommer att bekräfta diagnosen i det här fallet.

Behandling

Ruptured bukaortaaneurysm behandlas omedelbart med kirurgi och blodtransfusion. Operationen innebär att ta bort den spruckna delen av aorta och suturering den friska kroppspulsådern ihop igen. Denna operation är mycket känslig, och innebär att öppna hela buken från bröstbenet till bäckenbenet. Återhämtningen är lång. Enligt Merck Manual, chanserna att överleva denna åtgärd är bistra på 50 procent.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på halsfluss

Relaterade artiklar


 • vad man ska ta för en rinnande näsa när man är gravid
 • hur man får sjukförsäkring sammanfattning
 • Hur sova under klimakteriet
 • sjukhem politiska lagar
 • skäl för en missad menstruationscykel
 • i vilket skede graviditeten slutar du sömnighet?
 • blödande hemorrojder & graviditet
 • tecken och symtom på höga hormonnivåer
 • Hur länge kan du använda ett rakblad?
 • orsaker till fotproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com