tecken och symtom på extrem utmattning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-18
Extreme utmattning är tillståndet för känslan mycket trött, till den punkt där du kanske inte vill flytta eller ens kunna gå. Konsumtion kan orsakas av många olika faktorer, såsom långvarig exponering för värme (värmeslag), sjukdom, otillräcklig sömn eller intensiv fysisk ansträngning. Tecken och symtom på extrem trötthet varierar beroende på orsaken, även om vissa symtom kan förekomma oavsett orsak

Ouppmärksamhet

Ouppmärksamhet är en av de varningssignaler på extrem trötthet och utmattning. Konsumtion beror på brist på sömn, stress och ångest är sannolikt att minska din uppmärksamhet på detaljer. Detta kan orsaka en person att göra saker förstrött, och kan vara särskilt farligt när du kör ett fordon eller maskiner.

Förvirring

När utmattning är mer allvarliga, kan ouppmärksamhet förvandlas till förvirring. En person kan tillfälligt glömma vad de gör, var de är eller vart de åkte. En stark känsla av obehag är också troligt. Om dvala är illa nog den person kanske inte kan tänka eller prata ordentligt.

Yrsel

Yrsel eller svimning är tecken på extrem utmattning. När kroppen är väldigt utmattad, effektiviteten i hjärtat och blodet på att leverera syre till hjärnan kan minskas, vilket kan leda till yrsel. I vissa fall kan yrsel också leda till svimning. Om du känner dig yr bör du sitta ner omedelbart och kontrollera din andning för att undvika risken för svimning och skadar dig själv genom att falla.

Snabb hjärtrytm

Extreme utmattning ibland åtföljts av en snabb puls. Efter en intensiv fysisk ansträngning eller speciellt under exponering för värme, får hjärtat kämpar för att leverera blod till kroppen och kommer att tävla, medan styrkan i puls kan vara svag. När hjärtat kämpar för att lämna syre till kroppen, kan det fortsätta att slå en förhöjd takt långt efter aktivitet eller utsatts för värme har avslutats. Om huden blir fuktig, varm eller röd, kan det betyda värmeslag.

Komplikationer

Vanligtvis extrem utmattning kan övervinnas med ordentlig vila, sömn och mat, vatten, men ibland kan det leda till svåra komplikationer. När det gäller värmeslag kan värmeslag resultat om fallet är allvarlig nog. Under värmeslag huden blir mycket varmt och ofta torr och kroppstemperaturen går över 104 grader vilket kan leda till döden. Överansträngning kan ibland resultera i hjärtinfarkt eller hyperventilation. De flesta fall av allvarlig utmattning kan förhindras genom att få tillräckligt med sömn och mat, och undvika riskfaktorer såsom värme och fysisk ansträngning.

Previous:nothing Next:hur man köper rakapparater till grossistpriser

Relaterade artiklar


 • Hur man själv ta hand om massörer
 • behandling för en drog tillbaka muskel
 • hur man skall utöva säkerhet & effektivt
 • hur man ska hålla fötterna friska
 • hur man kan förebygga huvudlöss med billiga kokos schampo och balsam
 • Hur får ett foster syre?
 • behandlingar en inåtväxta tånagel infektion
 • hur du lagrar livsmedel på rätt sätt, och handla mat på ett säkert sätt
 • astmaexacerbation hos barn
 • Vilka är orsakerna till återkommande jäst infektioner?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com