tecken och symtom på halsfluss

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-02
Tonsillerna lymfkörtelområde vävnad finns på baksidan av halsen. Tonsillit uppstår när vävnaden blir infekterade av ett virus eller bakterier. Halsfluss är vanligare hos barn men kan finnas i vuxna också. Tonsilitis ses sällan hos barn under ett års ålder. Det verkar oftast till barn från fyra till sju år gamla och i mindre utsträckning hos äldre barn efter boken "tonsiller och adenoid. "

Halsont

En halsont kan vara en av de tidiga indikatorerna av halsfluss. Smärta vid sväljning är typiskt. Mindre vanliga, men också ett symptom kan vara en förändring i eller förlust av röst. Over-the-counter halsont mediciner kan användas för att behandla halsont. Varm vätska som te eller buljong lindra obehaget av att svälja. Gurgla med varmt saltvatten är en annan skön behandling.

Fever

Feber är associerad med halsfluss. Feber av 101 är vanligt. Ibland frossa åtfölja feber. Paracetamol eller ibuprofen bör ges för att minska feber och lindra smärta. Administrera inte acetylsalicylsyra på grund av risken för Reyes syndrom hos barn under 12 år.

Smärta

Buksmärtor hos barn är vanligt. Allmänt diffus värk är också ett vanligt förekommande klagomål. En förlust av aptit och några kräkningar kan förekomma. Huvudvärk och earaches är inte ovanlig. Ibuprofen eller paracetamol är tillförlitliga smärtstillande för dessa symtom.

Tonsiller

Tonsillerna är synliga i svalget. De kan verka svullen och röd. Svullnad av lymfkörtlarna får synas i halsen. Vita fläckar kan synas på tonsiller, eller pus kan förekomma. Smärtstillande medicin bör hjälpa obehag om inte svullnaden blir allvarlig.

Komplikationer

Om tonsiller svälla avsevärt, de kan hindra luftvägarna och orsaka sömnapné och andra villkor. Svälja blir oerhört smärtsamt, och äta eller dricka är nästan omöjligt. Om halsfluss går utan behandling, en böld i den mjuka vävnaden runt tonsill kan utvecklas. I sällsynta fall kan blodet, halsen eller bröstet påverkas av abscess. Hos barn, oförmågan att svälja kan orsaka dregling. En läkares vård bör eftersträvas för dessa förhållanden, och antibiotika kommer sannolikt att skrivas ut. Kirurgi är reserverad för kroniska fall där patienten har halsfluss sju eller fler gånger på ett år, fem eller fler gånger per år i två år eller tre eller fler gånger per år i tre år.

Previous:nothing Next:fakta munvatten om

Relaterade artiklar


 • Vilka är de stadier av demens?
 • vad avgör skallighet?
 • Hur fungerar 3D ultraljud arbete?
 • hur man be en läkare för ett andra utlåtande
 • hur man får frisk
 • att leda ett lyckligare liv
 • Vad kan orsaka akne på en mans rygg?
 • kognitiva barns utveckling steg
 • hur man ska behandla öronvax
 • naturligt sätt att lindra menstruationskramper
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com