tecken och symtom på ogräsmedel förgiftning

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-07-01
Ogräsmedel, eller växtgifter, kan vara potentiellt farliga för människor, om de inandas eller förtärs. De kemikalier som är särskilt farliga inkluderar pyrethins, karbamater, organophospates och paradichlorobenzenes. De kan också vara irriterande för ögon och hud. De kan också ha negativa effekter på luftvägarna och nervsystemet. Potentiellt kan ogräsmedel förgiftningar vara dödlig om den inte behandlas omedelbart

pyrethrin förgiftningssymtom

Pyrethin förgiftning kan orsaka andningssvårigheter. Individer utsätts för pyrethriner börjar ofta nysa och hosta strax efter inhalation. Om det blir på huden kan irritation uppstå. Huden kan bli röd och inflammerad. Huden kan klia och göra ont. I stora mängder pyrethrin förgiftning kan orsaka kramper och leda till koma.

Carbamate eller Organophosate förgiftningssymtom

I början kan denna typ av förgiftning orsakar rinnande ögon och överskott salivavsöndring. Andningssvårigheter inträffar ofta. Enskilda som berörs av dessa gifter erfarenhet ibland illamående, kräkningar, diarré och magkramper. Dessutom kan naglar och läppar blir blå. Den Peerson kan utveckla en huvudvärk och känner mig både yr och svag. De kan också uppleva oro, kramper och möjligen glida in i en koma. Organiskt fosfor är särskilt farlig eftersom den lätt kan absorberas genom huden och orsaka förlamning och död på kort tid.

Paradichlorobenzene förgiftningssymtom

Denna typ av förgiftning kan också orsaka andningssvårigheter och hosta. Det kan orsaka huvudvärk, svaghet och sluddrigt tal. Insidan av munnen kan ha en brännande känsla. Illamående och buksmärtor kan också förekomma. Kräkningar och diarré är ibland.

Möjliga bestående effekter

En allvarlig förgiftning kan leda till varaktiga effekter som kan orsaka allvarliga problem över tiden. Vissa individer har återkommande hudutslag. Andra utvecklar anemi eller koagulationsrubbningar. Svår förgiftning kan leda till permanent förlamning eller hjärnskada. Gift inandning kan leda till andningsproblem såsom emfysem eller astma. Problem som gulsot kan påverka lever-och njursvikt eventuellt resultat.

Behandling

Tvätta kemiska utanför ditt ansikte och ögon med vatten i minst 15 minuter. Ring för hjälp om symtomen börjar uppträda. Antingen ringa 9-1-1 eller de nationella Poison Control Center på 1-800-222-1222. Om du förs till sjukhus, ta med ogräsmedel behållaren med dig. Sjukhusvård kan innehålla mediciner för att ta itu med symptomen, IV vätskor, hud tvättning och magsköljning, vilket är ett förfarande som används för att tvätta bort det inre av magen.

Previous:nothing Next:stadier av alkoholism

Relaterade artiklar


 • användningen av solskyddsmedel
 • hur man ska behandla en inåtväxta tånagel
 • hur man undviker en inåtväxta tånagel
 • hur man kan hjälpa en släkting som lider av fibromyalgi
 • hur man faktiskt gå ner i vikt
 • tecken och symtom på att vara gravid
 • symptom på klimakteriet debut
 • hur man beräknar ampere fön
 • hur man kan kontrollera puls
 • Vilka är de fyra musklerna rotatorkuffen?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com