tidiga tecken på missfall i tidig graviditet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-07-07
Om du aldrig har varit gravid eller har haft ett missfall tidigare kan den första trimestern vara väldigt stressig tid. Enligt American College of obstetriker och gynekologer, som händer missfall i en av tre graviditeter. Om du är medveten om de tecken på missfall i tidig graviditet, kan du vara bättre informerade om vad man ska göra

Du behöver:. .
Ultraljudsundersökning

Bleeding

blödning kan vara tecken på missfall i tidig graviditet, men är inte slutgiltig. Enligt American College of obstetriker och gynekologer, 20 till 30 procent av patienterna har någon form av vaginal blödning under den första trimestern. Patienter som har blödningar är oftast tillsagda att inte in något i slidan och att bära en pad eller trosskydd för att övervaka mängden och typen av blödning patienten är med. Kontrollera att du kontaktar din läkare om du har några vaginal blödning under graviditeten.

Kramp

kramp i mycket låg i buken och är oftast starkare än en normal menstruationscykel kan indikera ett missfall. Om du känner dig stark kramp, kontakta din läkare och vila med fötterna upp tills du kan få in till läkaren. Svår kramp inte alltid betyda missfall, det är därför det är viktigt att kontakta en läkare när det finns allvarliga kramper.

Passing Tissue

Om vävnad förs tidigt under graviditeten kan detta vara ett tecken på missfall. En läkare bör kontaktas omedelbart om vävnaden är förbi. En beskrivning av vävnad är normalt begärs av läkare. Gör en mental anteckning om färg, form och storlek om du passerar någon vävnad.

Falling hCG

Falling hCG nivåer är den mest tillförlitliga indikatorn för missfall. Om blodprov visar att hCG nivåer sjunker med tiden, är det mycket troligt att patienten är att få missfall. Om ett test visar att hCG har sjunkit, vanligtvis patienten kommer att uppmanas att göra ytterligare två blodprov inom några dagar för att bekräfta missfall.

Fakta om missfall

De flesta missfall kan inte stoppas eller undvikas. Missfall är naturens sätt att bli av med ett foster som inte utvecklas på rätt sätt eller inte har fäst ordentligt. Vilande så mycket som möjligt tidigt under graviditeten kan bidra till att göra det möjligt för fostret att fästa ordentligt och kan minska risken för missfall. Har en eller flera missfall behöver inte betyda att du inte kan ha en sund graviditet. De flesta kvinnor känner någon form av ansvar för missfall, det var inte ditt fel. Man ska komma ihåg flesta missfall kan inte undvikas. Det gäller för en känsla av otillräcklighet, att få missfall inte gör dig mindre av en person eller mindre av en kvinna. Om du försökte bli gravid inte känner rusade börja försöka igen, bara du vet när du är redo att försöka få barn igen.

Previous:nothing Next:Hur exakt är graviditetstester?

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 83 - förstå alternativ för att ha chlildren efter hysterektomi - ägg och embryon frysning
 • gemensamma blodprov parametrar
 • hur man får fertilitetspreparat
 • typer av hörseltekniska hjälpmedel
 • hur du får ditt barn att ta en tupplur
 • hur man ansöker om ahcccs i delstaten Arizona
 • hur man kan vara till hjälp att en gravid vän
 • om ånga rum
 • vad är betydelsen av nukleinsyror?
 • hur är faderlig DNA-test gjort?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com