vad som orsakar slem i halsen?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-07-01
Slem är tjock och klibbig vätska som ibland träskor upp din näsan och även halsen. Även slem i näsan är lättare att spola ut tenderar slem i halsen att fastna, vilket orsakar mycket irritation

slemproduktion

Slem i allmänhet produceras av de celler som kantar sinus passager. I genomsnitt producerar kroppen 1 till 2 liter av slem om dagen. Detta bör hålla nässlemhinnan fuktig och kan befuktning av luft som sugs in i kroppen. Slem hjälpmedel även i kampen mot irriterande och infektioner. Så var exakt gör droppande slem gå? Svaret är oftast i halsen. Slem i halsen är det som ger dig känslan av att ha konstant slem. Men hur går når slem i halsen?

Infektion

Produktionen av slem är normalt snabbare när kroppen behandlar en infektion. Som sätt att ta bort främmande partiklar som kanske orsakat infektionen, kroppen tenderar att stimulera slem produktionen och öka sitt försvar mot de anstormande smittsamma utländska frågor. Detta resulterar i förtjockning av slem. I denna fas är den mest tillgängliga exit passage för tjocknat slem genom halsen.

Irriterande och Pollution

exponering för rök, dimma och skadliga gaser såsom svaveldioxid och kvävedioxid orsakar slem rinna överdrivet. Det orsakar även svullnad i näsan och inflammation i näsan, eller rinit.

Reaktion på mat

äta mejeriprodukter och lider influensa, förkylningar och feber orsakar förtjockning och okontrollerade drypande av slem. Allergiska reaktioner mot vissa livsmedel resultera i nästäppa och slem flöde från näsa till hals. Konsumera mjölk, vete och äggprodukter kan förvärra symtomen födoämnesallergi. Kontinuerligt äta mat som du är allergisk mot kan leda till överskott av slem produktion, förtjockning och droppande eller täpps i halsen.

Miljöfaktorer

Att leva i torra områden eller i en torr miljö torkar ut näsan slem, vilket gör det tjock och svår att spola ut. Samma effekt har erfarenhet med den torra, kalla luften under vinterhalvåret. Naturligtvis går det slem i halsen. Stagnerande slem i halsen är en perfekt värd för bakterierna och andra patogener.

Ohälsosamma vanor

Slem i halsen är en gemensam följd av rökning och alkoholkonsumtion. Röka cigaretter irriterar och förvärrar den känsliga slemhinnan och orsaka en ökad utsöndring av slem. Alkohol och koffein också kan leda till uttorkning av slem, särskilt stillastående slem i halsen, vilket gör det svårare att spola ut.

Fysiologiska faktorer

Throat och sväljsvårigheter kan även vara ansvarig för stillastående slem i halsen . Den förnedrande kontroll i halsmusklerna förklarar varför slem kvar i halsen utrymmen. Att ha en avvikit septum, ett tillstånd där brosket dividera näsan i två sidor flyttar, är ett strukturellt problem som leder till en förändring i flödena sätt slem.

Previous:nothing Next:grundläggande fyra funktioner i njurarna

Relaterade artiklar


 • hur man kan slå endometrioisis 90 - vad är östrogenbehandling (ERT)
 • symtom och biverkningar av STREP hals
 • kan digitala örontermometrar användas för basala kroppstemperaturen?
 • vad är säkra co nummer för detektorer kolmonoxid?
 • orsakerna till smärtsamma bröst hos män
 • hur man kan beräkna din menstruationscykel förfallodagen
 • Vilka uppgifter av kolesterol i kroppen?
 • hur man vet vilka skönhetsprodukter du bör undvika när du är gravid
 • Pro & nackdelar med att använda ett solarium
 • Hur ser en bra äldreboende?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com