anatomi karpaltunnelsyndrom

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-26
Karpaltunnelsyndrom, en smärtsam åkomma av nerverna i handleden, drabbar miljontals över hela världen och bidrar till att många fall av arbetstagare ersättning. Sedan dess "upptäckt" i slutet av 1930-talet har antalet fall ökat exponentiellt under årtionden, vilket många experter tror sammanfaller med antalet jobb som kräver kompetens datorns tangentbord. Vanligtvis märkt CTS i medicinska stenografi, till förståelsen av skadan är avgörande för att förebygga

Du behöver:.
Barnens TylenolWaterGinger eller gingeraleMilk av magnesia suspension vätska.

grundläggande anatomi

syndrom, vanligen kallat karpaltunnelsyndrom av allmänheten, är en inflammerad tillstånd av medianinkomsten nerv som "tunnlar" genom öppningarna runt carpals (handleden ben) i händer och passerar under den omgivande täta fibrösa vävnad. Medianusnerven innervates tummen, index, mellersta och del av ringen fingrar, som en följd av inflammation, är dessa siffror påverkas mest. Den interna svullnad utövar tryck utåt som hämmar full användning av handleden /påverkas fingrar, störa en patienter dagliga livet.

Symtom

Nästan alla drabbade klagar på smärta, domningar, brännande eller stickande känsla under hela deras fingrar (eller händer, i vissa rapporterade fall). Opposition, förmågan att röra tummen växelvis med varje finger, är kraftigt minskad eller inte kan slutföras utan smärta, vilket negativt påverkar grepp. Om inte behandlas korrekt, kronisk CTS patienter har en ökning av symtomens svårighetsgrad. De som uppvisar dessa symptom bör rådgöra med en behörig neurolog för testning.

Orsaker

På grund av karaktären av symtomen, är CTS förväxlas ofta med enkla belastningsskador. Skillnaden mellan dessa två kan ofta kännas av patienter på natten: på grund av handleden naturliga ställning under sömnen, inträffar smärta och vanligtvis i högre grad. Stress skada patienter känner bara symptomen när du använder det drabbade området. Läkare är osäker på ursprunget till CTS, även om många tror genetik och fysiologiska smink är de största bovarna, förvärrad av arbetsrelaterad stress till carpals. Tidigare handled skador ibland att skylla också.

Behandling Alternativ

Behandlingar kan användas ensamt eller tillsammans med varandra, beroende på sjukdomens svårighetsgrad. Den populära handleden bettskena kan bäras av de drabbade på natten för att hålla sina handleder från övergripande, som lägger större tryck på carpals. Steroider injiceras direkt in på webbplatsen är vanligtvis andra till att använda icke-steroida läkemedel, men effektiviteten i den senare ifrågasätts av läkare. Kirurgi är den sista utvägen, som bryta senor kring medianusnerven lindrar tryck och smärta utan begränsar ett finger patienter använder obestämd tid.

Förebyggande /Lösning

Medvetenhet är den bästa tekniken för att minska exponeringen för möjligheten att utveckla CTS relaterade komplikationer, särskilt om man uppvisar en viss grad av symptomen. Även om det är någon debatt om vilken metod som fungerar bäst, många människor vänder sig till B-vitaminer och omega 4 fettsyror för att minska risken för inflammation. En enkel metod är att ta intermittent avbrott på en till två minuter var 20 minuter så att handlederna att slappna av. Uppmärksamma vinkeln på handleden och göra korrigeringar i kroppens mekanik att låta underarmen och handleden för att stämma väl överens uppmuntras.

Previous:nothing Next:hur man undviker gasbildning

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar för jäst infektioner under första trimestern av graviditeten?
 • orsaker till uppblåsthet hos kvinnor
 • tecken och symtom på alkohol detox
 • Varför är mitt hår fet?
 • ELDSMÄRKE symtom
 • hur man effektivt plocka näsan
 • hur du utför testet graviditeten penna
 • hur man får sjukförsäkring sammanfattning
 • autism hjärnan symtom
 • tung period symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com