bröst abscess symtom

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-08-25
Ett bröst abscess är en infektion i bröstet som går från bröst inflammation (mastit) och bildar en varfyllda ficka känd som en böld. Generellt kan mastit behandlas innan en böld former, men när en böld former, antibiotika och kirurgisk dränering är standard tillvägagångssättet

Bakgrund

Bröst infektioner är oftast orsakade av bakterien Staphylococcus aureus vanligt förekommande på huden. Bakterierna in i bröstet genom ett avbrott i huden. Sprickor i huden på bröstet kan inträffa med amning, så mastit ofta i ammande mödrar.

Symtom

Bröst abscess symtom börjar med mastit, eller ett smärtsamt, inflammerad bröst. Infektionen sker oftast bara på ena bröstet. Fortsatt amning på den drabbade sidan kan bidra till att klara upp infektionen. Om infektionen kvarstår, kan ett bröst abscess uppstå. Detta visas som en smärtsam hård knöl som kan vara röd och känna varm vid beröring. Feber, frossa och värk i kroppen kan också förekomma. Lymfkörtlarna på den drabbade sidan kan också vara svullna. Om bölden är tillåtet att göra framsteg, kommer det så småningom brista, och det kan infektera omgivningen och mjölkgångarna. Infekterade mjölkgångarna är farliga för barnet, eftersom infektionen kan finnas i bröstmjölken.

Behandling

Den behandling för bröstcancer abscess innehåller antibiotika och dränering av abscess. Ibland infekterar stafylokocker bakterien är resistenta mot antibiotika MRSA stam. I detta fall är starkare antibiotika ges för att bekämpa infektionen. Detta är mycket mer sannolikt att vara fallet om infektionen omfattar mjölkgångarna. I alla fall är bölder dränerade. Pus kan provas för att fastställa den exakta bakterier som orsakar infektionen.

Riskfaktorer

Kvinnor som har haft ett tidigare fall av mastit är mer benägna att utveckla en andra fallet. Iklädd en åtsittande behå kan begränsa flödet av mjölk, och ökar risken för mastit och bröst abscess. Inte dränering bröstet under amning är associerad med en högre incidens av inflammation. Såriga och kan låta bakterierna komma in i kroppen. Dessutom kan med endast en position att amma hindra bröstcancer från helt tömning, och risken för mastit ökar.

Varning

Bröst abscess symptom liknar andra mer allvarliga tillstånd. En oförklarlig klump bör undersökas av läkare så att korrekt diagnos kan göras.

Previous:nothing Next:orsaker till låga nivåer blodplättar

Relaterade artiklar


 • hur man hittar sova
 • när kommer en graviditet börja visa
 • hur du skyddar dig från influensan eller influensa
 • hur man kan hjälpa en släkting som lider av fibromyalgi
 • Vad är triglycerider?
 • tecken på att skaffa din första period
 • Hur länge klimakteriebesvär sista?
 • hur man hanterar ilska hos barn
 • vilken ålder gör armhåla håret växa?
 • hur man kan stoppa bröst från att växa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com