linfröolja fördelar för kvinnor

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-08-23
Det finns många växtbaserade kosttillskott som använts genom historien-linfrö är en sådan ört. I århundraden linfrö har använts för att behandla förstoppning och mark linfrön som extern balsam. För närvarande, linfrö inte bara används för att främja god hälsa, men också dess derivat, linfröolja. Medan många av de hälsofördelar tros tillhöra linfröolja tillhöra villkor för båda könen, det finns vissa bjudet förmåner för kvinnors hälsa förhållanden och

Bakgrund

linfröolja, som kommer från linfrö från lin, ett naturligt förekommande växt, även kallad linolja. Även om både linfrö helhet och linfröolja innehåller positiva alfa-linolensyra (ALA), innehåller linfröolja inte lignan och fiber av obearbetade linfrön. Linfrö och linfröolja kategoriseras som örtmediciner.

Allmänna fördelar

Kvinnor och män kan dra generella fördelarna med linfrö eller linfröolja. Alfa-linolensyra är en essentiell fettsyra som i kroppen är ett förstadium till omega-3 fettsyror. Följande villkor, som kan påverka människor av båda könen, kan dra nytta av användningen av linfrö eller linfröolja:

hypertoni (högt blodtryck), hjärtsjukdomar, hyperlipidemi (höga kolesterolvärden), gikt, lupus , eksem, psoriasis, solskador, och nervskador

Dessutom, linfrö eller linfröolja kan bidra till att förebygga vissa cancerformer och främja tillväxten av friska naglar och hår

linfrö. . , antingen hela eller malda --- men inte linfröolja --- kan vara fördelaktigt vid behandling av förstoppning, gallsten och "vissa divertikulär störningar" (hela hälso-M. D. )

ge kvinnor

Bland de många fördelar för användning av linfrö och /eller linfröolja om förhållanden som påverkar kvinnor, kan denna ört vara bra för användning i endometrios, menstruella kramp, symtomen vid klimakteriet och infertilitet.

Försiktighetsåtgärder

När konsumerar linfrö, antingen hela eller malda, är det viktigt att det tas med en generös mängd vätska för att förhindra att antingen hindra ditt svälja eller utgör ett hinder i tarmen.

Användning under graviditet är något som du måste diskutera med din vårdgivare. Det är bevisat att linfröolja använts under de två sista trimestern av graviditeten kan fyrdubbla en kvinnas chanser för tidig förlossning. Denna information kommer från en studie som redovisas i Science Daily från forskning som utförs av "Professor Anick Berard av Université de Montreals farmaceutiska fakulteten och Sainte-Justine Hospital Research Center och examensarbetare Krystel Moussally.

Linfröolja kan interagera med vissa receptbelagda mediciner, bör du diskutera användningen av linfröolja med din vårdgivare om du är på några receptbelagda mediciner.

Expert Insight

Beroende på vilka källor du läser, finns det olika uttalanden om de hälsosamma effekterna av linfröolja. Vissa källor talar om för dig direkt att linfröolja har visat sig stöd ett tillstånd /sjukdom eller annat ger Mayo Clinic denna information, daterad 1 Mars 2008: "Även om omega-3 fettsyror har associerats med förbättrad kardiovaskulära händelser, bevis från försök på människa är blandat med avseende på effektiviteten av linfrö produkter för hjärt-kärlsjukdom eller hyperlipidemi. "(Hyperlipidemi är högt kolesterol).

Information från University of Maryland Medical Center, som senast reviderades April 1, 2007, innehåller villkor eller sjukdom som linfröolja och /eller linfrön kan vara bra eller där djurstudier har antytt positiva resultat. Dessa allmänna villkor är kranskärlssjukdom och hyperlipidemi.

linfröolja, som är sant med många naturliga kosttillskott, har ännu inte avgörande medicinska bevis --- humanstudier med reproducerbara resultat --- för det medicinska samfundet att stödja dess användning. Detta betyder inte att linfröolja är inte bra för din hälsa, men att du ska vara en informerad person om kosttillskott och vitaminer i allmänhet och linfröolja specifikt.

Previous:nothing Next:Hur lång tid tar det en flådd knä att läka?

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa smärta som orsakas av arthiritis
 • Hur är diabetes diagnostiseras hos barn?
 • blödande hemorrojder & graviditet
 • hur man använder sex grundläggande tips hårvård
 • naturliga sätt att hjälpa klimakteriet
 • om illamående under graviditeten
 • vad är en gränsöverskridande samarbete med auto skillnad blod test?
 • hur man kan stoppa bröst från att växa
 • varför spola vissa människor när man dricker alkohol?
 • Hur fungerar hälsenan arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com