orsaker till fosterdöd

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-08-24
Dödfödsel är förlusten av ett barn någon gång efter 20: e graviditetsveckan. Detta sker i en av varje 160 graviditeter. Att hantera dödfött barn är aldrig lätt. Kvinnor som förlorar ett barn under graviditeten skickas på en känslomässig berg-och dalbana när de förändras från att föregripa upphov till sorgen som kommer med förlust. Ibland förstå orsaken kan hjälpa dem komma till rätta med sin förlust

placenta Problem

Enligt. den March of Dimes, omkring 25 procent av alla dödfödda beror på moderkakan problem. Moderkaksavlossning är det vanligaste moderkakan problem. Detta är ett tillstånd där placenta skal från livmoderväggen. Detta berövar barnet av syre, vilket kan leda till döden. Kraftiga blödningar är ett tecken på moderkaksavlossning, och ökar rökning en kvinnas risk för detta tillstånd.

Dålig fostertillväxt

Cirka 40 procent av alla dödfödda barn upplever tillväxtproblem medan i livmodern. Detta är en hög siffra, men många barn upplever dålig fostertillväxt arbetar också med andra problem, inklusive fosterskador och moderkakan problem, som orsakar den dåliga tillväxten. Kvinnor som har högt blodtryck, är överviktig eller röker under graviditeten löper större risk att få barn som inte växer i rätt takt. Ultraljud används för att diagnostisera dålig fostertillväxt.

Fosterskador

Enligt American College of obstetriker och gynekologer, mellan 8 och 13 procent av alla dödfödda beror på kromosomal eller genetiska defekter. Missbildningar såsom Downs syndrom, Edward's syndrom, trisomies, hjärtproblem och andra strukturella missbildningar kan orsaka barnet att dö i livmodern. Genetisk testning under graviditeten kan avgöra om ett barn lider av en potentiellt dödlig genetisk defekt, och andra avvikelser, som hjärtfel, kan upptäckas på ett ultraljud.

Infektioner

Mellan 10 och 25 procent av alla dödfödda beror på infektioner hos modern, barnet eller moderkakan. Infektioner hos modern, som till exempel urinvägsinfektion eller virus som femtedelar sjukdom är farliga eftersom de normalt orsakar några symtom och gå odiagnostiserade tills de orsakar komplikationer. Bakteriella infektioner en mamma kontrakt mellan 24 och 27 veckor kan också orsaka fosterdöd, enligt den amerikanska Graviditet Association. Listeria, som ibland finns i deli kött, är en bakterieinfektion som kan passera moderkakan och döda barnet. Kvinnor är nu sagt att undvika att äta lunchkött under graviditeten på grund av denna risk.

Kroniska sjukdomar

En kvinna som lider av en kronisk hälsotillstånd är större risk för dödfödsel än en frisk kvinna. Hypertoni, njursjukdom, blodproppssjukdomar och diabetes är vanliga tillstånd som kan leda till fosterdöd, ofta på grund av antingen dålig fostertillväxt eller moderkaksavlossning. Kvinnor med dessa villkor anses vara hög risk när man är gravid och övervakas noga för tecken på fosterpåverkan. Ordentlig kontroll av medicinering och övervakning under graviditeten kan minska risken för fosterdöd hos en mamma med ett av dessa villkor.

Mindre Vanliga orsaker

Navelsträngen problem är en annan orsak till fosterdöd. Ibland sladden blir knutna eller blir virad runt barnets hals, som håller barnet från att få det syre den behöver för att växa. Detta är en liten risk att drabbar under 5 procent av alla dödfödda barn. Trauma kan orsaka en baby att dö samtidigt i livmodern. Fortsatt en graviditet långt förbi förfallodagen är en annan ovanlig orsak till fosterdöd, liksom bristen på syre under en svår förlossning.

Previous:nothing Next:om pedunculated Myom

Relaterade artiklar


 • biverkningar av glibenklamid & metformin
 • användningsområden för bipollen
 • hur man diskuterar potten användning (marijuana) med din tonåring
 • om mjälte
 • vanliga hudproblem hos småbarn
 • Hur man själv ANVÄNDA KATETER (in och ut kateter)
 • artificiell insemination fakta
 • orsakerna till östrogen dominans
 • Vilka är de behandlingar för bränna ärr efter såret läkt?
 • hur man förbereder läkemedel löksoppa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com