orsaker till låga nivåer blodplättar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-08-25
Enligt Mayo Clinic, är den medicinska termen för lågt antal blodplättar trombocytopeni. Trombocyter spelar en viktig roll vid blodets koagulering och de binder samman att plugga hål i blodkärlen att stoppa blodförlusten. Det finns olika symptom och en mängd orsaker till trombocytopeni. När väl diagnosen genom testning Det finns alternativ för behandling

Symtom

Några av de vanligaste tecken och symtom. av lågt antal blodplättar är lätta eller överdrivna blåmärken, långvarig blödning från sår och blod i urinen eller avföringen. Näsa och tandkött kan blöda lätt och kvinnor kommer att ha ovanligt tung menstruation.

Orsaker

Det finns flera orsaker till lågt antal blodplättar. En orsak är en minskad produktion av trombocyter. Benmärgen producerar trombocyter och därför kan benmärg problem kan sänka antalet trombocyter. Anemi, leukemi och virusinfektioner som hiv kan minska antalet trombocyter. Det kan också finnas en ökad nedbrytning av trombocyter orsakar låga antal. Autoimmuna sjukdomar som lupus och blodförgiftning från en bakteriell infektion kan nedbrytning trombocyter och leda till en minskad trombocytaggregation nivå. Trombocyter fastnar i mjälten, ett tillstånd som kallas mjälten kvarstad, kan orsaka sänkta nivåer blodplättar också.

Söker medicinsk hjälp

Tala med din läkare som kan korrekt diagnostisera trombocytopeni. Blåmärken eller ett utslag av pin punkt röda prickar ska diskuteras med din läkare så att han kan utföra det rätta kriteriet för lågt antal blodplättar.

Test

Ett enkelt blodprov är allt som behövs för att diagnostisera låg blodplättar nivåer. När det upptäcks din läkare kan utföra alla nödvändiga tester för att diagnostisera den bakomliggande orsaken till de låga nivåer. En fullständig urinanalys och fysisk undersökning kommer att utföras för att hitta orsaken till låga nivåer.

Behandlingar

behandlingar varierar beroende på orsaken till trombocytopeni. Trombocytopeni behandlas med lämpliga läkemedel eller kirurgi för vissa situationer. Steroider kan användas för att bromsa nedbrytningen av trombocyter och vissa läkemedel, såsom heparin, kan avbrytas på grund av möjligheten att påverka antalet blodplättar. Enligt Siamak Nabili, M. D. , M. PH när nivåerna är nedsatt på grund av mjälten kvarstad, kan det bli nödvändigt att kirurgiskt ta bort mjälten. För en del kan blodplättar nivåer hanteras med livsstilsförändringar. Begränsa din konsumtion av alkohol och acetylsalicylsyra samt försöka begränsa dina aktiviteter som gör dig i riskzonen för skador och blödningar.

Previous:nothing Next:tecken på pre-pubertet hos flickor

Relaterade artiklar


 • tecken och symtom på en sulfa allergi
 • hur man ska behandla matförgiftning hemma
 • vad är en gränsöverskridande samarbete med auto skillnad blod test?
 • Hur du använder ditt system glukosmätning om du har graviditetsdiabetes
 • kognitiva barns utveckling steg
 • hur man kan undvika att betala för mycket för progesteron skott för prenatala gravida kvinnor
 • Vilken funktion i sköldkörteln?
 • vad är orsakerna till sängvätning?
 • Vad är pH av magsyra?
 • hur att vara frisk under graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com