pre-hjärtinfarkt symtom

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-08-25
De flesta av oss är medvetna om att en hjärtinfarkt kan påverka människor i en mängd olika sätt. Inte alla upplevelser som skarp, huggande smärta som skickar ner dem till knäna. Men detta faktum gör inte en hjärtattack, eller en akut hjärtmuskelinflammation, några mindre allvarliga. Det kan göra stor skada på uppbyggnad och funktion av organ, vilket gör det mycket viktigt att förstå alla prodromalsymtom av en hjärtattack. Och mycket som en hjärtattack själv, dessa "pre" symptom kan variera mycket från person till person.

smärta och obehag

Innan en hjärtattack, kan människor ofta känner någon smärta eller obehag inom. bröstet. Båda dessa känslor kommer att manifestera helt olika i olika människor. För vissa, känns det nästan som ett tryck eller kraft som släpps ut på bröstet. För andra är smärtan mer av en värk eller klämma på hjärtat själv. Det kan även kännas som om bröstet har blivit helt eller överfyllda. Det är dock inte bara i bröstet där smärta eller obehag känns. Den kan också spridas ut i andra delar av kroppen, liksom det axlar, rygg och även nacken eller käken. Med någon av dessa obehagliga och smärtsamma varningsskyltar, kan de sista för sekunder, minuter eller längre.

Andningsvägar Störningar

Det är inte heller ovanligt att någon ska uppleva ett visst mått av andningsskydd störning föregår en hjärtattack. Med denna prodromala symptom, skulle en person drabbas av en oinvigde andnöd, vilket denna känsla av windedness kommer att manifestera utan fysisk ansträngning eller på grund av någon verksamhet som normalt inte skulle orsaka denna känsla. Och mycket som "pre" symtom på smärta, kan det vara kortfattad till långa i spännvidd av tid.

Trötthet

Eftersom det är typiskt en pådrivande faktor för en hjärtattack, som högt blodtryck, hjärtsjukdomar, hjärt-kärlsjukdom eller hjärtfel kan en person uppleva ovanligt mycket trötthet. Detta beror till stor del hur hjärtat fungerar. Med något av de ovan nämnda förutsättningar, behov hjärtat oundvikligen att arbeta hårdare än normalt eller har drabbats av en förlust i blod och syre. När någon av dessa faktorer inträffar, kommer det att ta slut en vägtull på den person, och han kommer att börja känna mer och mer trött.

sömnstörningar

För många kan en annan prodromala symptom på en hjärtattack i form av ett avbrott i sömnen. Med just denna grupp av symtom kan en person drabbas av perioder av sömnlöshet eller rastlöshet. Hon kan också uppleva anfall av sömnlöshet, där hon skulle få besvär antingen att somna eller att fortsätta sova. Och som med någon av de "pre-hjärtinfarkt" symptom kan sömnstörningar uppenbart veckor till månader innan någonsin drabbas av en hjärtmuskelinflammation.

Magbesvär

Vi har alla hört att folk kan förvirra en hjärtattack med en elak fall av halsbränna eftersom brännande känsla i bröstet kan kännas i endera villkor. Men det är också möjligt att matsmältningsbesvär sig, i synnerhet de återkommande slag, kan vara ett varningstecken på en hjärtinfarkt.

Kognitiv Distress

men inte alltid tänkt som en prodromala symptom på en hjärtattack, kan kognitiva nöd hjälp tyder på att denna typ av akut medicinskt finns vid horisonten, särskilt när andra "pre" tecken är närvarande. I denna situation, skulle en person börja lida av någon form av ångest eller rädsla, mest kring hennes liv och livslängd.

Livsstil

men inte nödvändigtvis ett tidigt tecken symtom på en hjärtinfarkt kan en persons livsstil i hög grad bidra till en hjärtmuskelinflammation. En persons vikt, kost, aktivitetsnivå och emotionella tillstånd kan spela en roll i fastställandet av scenen för en hjärtattack. Någon som har en stor mängd övervikt (fetma), man börjar röka, ett stillasittande liv, högt blodtryck, högt kolesterol eller ständigt betonas kan sätta honom på en större risk för hjärtinfarkt.

Previous:nothing Next:bröst abscess symtom

Relaterade artiklar


 • beteendemässiga effekterna av nikotin
 • hur man ska behandla prostata infektioner
 • Hur får man en plattare mage graviditet inlägget
 • rensar en blockerad tårkanalen
 • hur man hittar en primärvårdsläkare
 • hur man sparar på sjukvårdskostnader
 • typer av hörseltekniska hjälpmedel
 • hur man använder sex grundläggande tips hårvård
 • orsakerna till rektal blödning
 • geriatrisk UVI orsaker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com