tecken på pre-pubertet hos flickor

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-08-25
Puberteten är en svår tid för både barn och föräldrar. För barn är det en stor förändring, och för föräldrar är det oftast första gången de konfronteras med det faktum att deras barn inte är en bebis längre. Pre-pubertet kan börja i flickor så unga som 8. Det är viktigt att kunna känna igen början av puberteten i ditt barn så att du kan förklara för henne vad som händer och hjälpa till att förbereda henne för den stora förändringar i livet framöver. Nedan följer en kort beskrivning av de tidigaste tecknen på att puberteten är på väg att börja i en flicka.

Emotional upp-och nedgångar

Det är normalt för en flicka att uppleva snabba känslomässiga svängningar vid uppkomst. av puberteten. När hennes äggstockar börjar att öka i storlek och förbereder sig för att släppa ut östrogen i kroppen, kan din dotter börjar få humörsvängningar. Hon kan bli mer känsliga eller piska ut på dig oftare.

Bröst tillväxt

Den allra första aning av bröstvävnad tillväxten sker innan puberteten startar på ett avgörande sätt. Det första du kommer att märka är bröstvårtorna mörknar och blir större. En flicka bröst kommer att börja svälla en aning, och hon kan klaga på att de är ömma eller anbud. En utbildning behå kan vara i sin ordning när dessa tecken observeras.

Flytningar

När din dotter når ludna ålder, kan du märka en vit ansvarsfrihet hennes underkläder när man gör tvätten. Detta utsläpp är en normal tecken på hormonella förändringar som orsakas av puberteten och bör inte vara en orsak till oro. Du kanske vill fråga henne om hon upplevt smärta eller klåda i hennes underliv, eftersom dessa kan vara symtom på en infektion.

Kroppshår

Ett annat tecken på pre-puberteten hos unga flickor är en märkbar förändring i tjocklek och mörker av kroppsbehåring. Håret på hennes armar och ben kommer sannolikt att se grövre och fylligare. Vissa könshår kan börja växa, även om detta oftast inte sker förrän hon är i full puberteten.

Tillväxtspurt

En tillväxt spurt är ofta samtidigt med början av puberteten hos flickor. Hon kommer sannolikt att bli flera inches över loppet av några år. Hennes höfter börjar bredda som hennes kropp förbereder sig för att starta sin menscykel och bli kapabla att förlossningen.

Previous:nothing Next:vad är det säkraste preventivmedel?

Relaterade artiklar


 • hur man känner igen symtomen på uttorkning
 • symtom på akut hepatit alkoholhaltiga
 • barn meningit symtom
 • hur man använder silverax att få arbete
 • Gerd symtom hos småbarn
 • Vilka är farorna av själv garvare?
 • tidiga tecken på tidig pubertet hos flickor
 • botemedel för gastroenterit
 • Vilka är fördelarna med prenatal vitaminer före graviditeten?
 • hur man rengör knästöden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com