vad som orsakar kolik hos spädbarn?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-08-24
Föräldrar till ett barn med kolik vet hur frustrerande det kan vara när deras nya barnet skriker i flera timmar trots alla försök att trösta och trösta sig. Tyvärr finns det inget entydigt svar på frågan om hur man håller en kolik bebis från gråt. Läkare och forskare har många teorier om vad som orsakar kolik hos spädbarn, men anledningen till att så många spädbarn utveckla kolik är ännu något av en medicinsk gåta

Funktioner

Ny föräldrar undrar om deras barn har kolik bör hålla koll på sina barns symptom och kontakta henne barnläkare. Den gamla tumregeln för att avgöra om ett barn har kolik är om barnet skriker med tre timmar eller mer per dag, under minst tre dagar i veckan, och för tre veckor eller längre. Spädbarn med kolik fortsätta gråt trots alla normala ansträngningar för att lugna eller trösta.
Symtom på kolik inkluderar gråt, reflux, buk spasmer eller sammandragningar, grymtande i obehag, balled upp nävar, röda i ansiktet och den totala stress och spänningar i musklerna.

Typer

Kolik med stabiliserade symtom som inte värre och slut efter en period på några veckor till några månader anses "normala" och läkarna tror att det bara kunde vara en del av hur ett spädbarns mag spår vänjer sig att de första veckorna och månaderna i livet.
Kolik som förefaller förvärra, svarar inte alls till kolik-tröstande tekniker, och stör normal viktökning är möjligtvis orsakade av gastrointestinala problem, allergier eller psykologiska orsaker.

Orsaker

Vad orsakar kolik hos spädbarn är inte helt bevisats av forskare, men det finns flera möjliga orsaker.
Den första uppsättningen av möjligheter innebär gastrointestinala problem såsom reflux, känslighet för gasfyllda livsmedel som konsumeras av mamman, och antingen en hyperaktiv eller omogna tarmkanalen.
Allergier mot komjölk i moderns diet eller till formel anses också möjligheter för vad som orsakar kolik hos spädbarn. Proteinet i komjölk som är ett allergen under många vuxna skickas till tarmkanalen hos barn som ammas när en mamma dricker mjölk eller äter mjölkprodukter och kan orsaka intestinal upprörd. Detta är samma möjlig kolik som orsakar allergi att barn som dricker komjölk-baserade formel också kan uppleva. Hjälpa till att lösa dessa möjliga orsaker till kolik, läkare rekommendera att eliminera mejeriprodukter från moderns diet eller byta till en laktosfri formel.
Eventuella känslomässiga eller psykologiska orsaker till kolik inkluderar en stressig mor-spädbarn relation (typiskt mer gemensamt med den förstfödde) och total moderns ångest. Denna teori antyder att ångest och stress på moderns sida är erkänd av barnet och i sin tur orsakar stress i barnet, som styrker sig själv genom mag-problem.

Förebyggande /Lösning

Det finns inga medicinska behandlingar för att " bota "kolik, kostförändringar antingen hos modern eller i den typ av formeln för barnet kan bidra till att förbättra kolik i vissa spädbarn. Dessutom, läkare rekommendera vissa tekniker som kan bidra till att förbättra spädbarnskolik symtom. Några av dessa tips inkluderar långsammare, mer frekventa utfodringar, pumpa barnets ben upp till hennes mage för att eliminera gas, massage mage, varma bad, speglar, och bär barnet i en sele eller bärare.

Överväganden

Kolik bevis vanligen sig inom de första tre veckorna av ett barns liv och inte varar längre än tre månader. Cirka 20 procent av barn har kolik, och samtidigt vad som orsakar kolik hos spädbarn är oklart, har flera observationer har dokumenterats av forskare. Kolik förefaller vanligare i firstborns, spädbarn som ammas, äldre och mer utbildade mödrar, mer stressad eller orolig mödrar och mödrar som konsumerar broccoli, blomkål, vitkål, lök, choklad och mjölk.

Previous:nothing Next:orsaker till fosterdöd

Relaterade artiklar


 • effekter av amoxicillin
 • hur man hittar läkare betyg
 • Vad är orsaken till täta urinträngningar hos män?
 • hur man får sova snabbare och enklare - naturligtvis
 • Vilka är effekterna av koffein på barn?
 • naturliga ämnesomsättning boosters
 • hur man hittar internet medicinsk information du kan lita på
 • Definitionen av binjure
 • vad som gör blod presure gå upp snabbt?
 • historia trakom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com