Vilka är de behandlingar för ett bröst hematom eller abscess?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-10-22
Många kvinnor i åldern 30 och 50 erfarenhet klumpar i sina bröst. Ofta dessa är naturligt förekommande klumpar som inte kräver ingripande. Men knölar ibland bröst kan vara ett resultat av en abscess, hematom eller andra allvarliga tillstånd

Definition

Bröst bölder indikerar att en infektion föreligger i bröstet. En abscess är en samling av pus innehåller levande vita blodkroppar, döda vita blodkroppar, bakterier eller andra främmande ämnen, och död vävnad. Ofta abscess är smärtsamt och kräver omedelbar behandling av läkare. I jämförelse är ett bröst hematom ett smärtsamt blåmärke på bröstet som en följd av trauma.

Bakgrund

En bröst abscess som brukar finnas i ammande kvinnor. Inflammation i bröstet kallas mastit och oftast sker innan en böld former. Inflammationen gör att bröstet anbud och amning smärtsamt, och den signalerar en infektion. Om mastit inte klara upp på egen hand, kommer en böld form troligt. Medan abscess är ett resultat av en infektion, är hematom ett blåmärke som orsakats av skada på bröstet. Det brukar kommer att läka utan ingripande.

Symtom

När mastit har framskridit till att bli en böld kan en knöl kännas vid platsen för abscess. Den knöl är smärtsamt och kan kännas varm vid beröring. Andra symtom är feberkänsla och med influensaliknande symtom. Huden över klump kan vara röd. Hematom kan dyka precis som bröst bölder. De delar vissa av samma egenskaper. Hematom är svullnader under huden. Svullnaden är poolade blod, vilket ofta ger hematom den blåslagen, blå och röda färger. Den hematom är smärtsamt att röra vid. Ibland området kan bli inflammerade.

Behandling

Standard behandling för ett bröst böld är en kurs av antibiotika och abscess dränering. Om bölden är liten, kan läkaren dränera pus under ett kontor besök. För stora bölder hon kan hänvisa patienten till en kirurg för dränering av abscess. Hematom är inte infektioner, och ingen antibiotika behövs för att behandla dem. Liksom bröst bölder kan stora hematom behöver tömmas för att läkning skall kunna slutföras. Små hematom är oftast upp av kroppen.

Överväganden

Bröst klumpar inte är relaterade till trauma eller skada bör diskuteras med en läkare. Både bröstcancer och fibrocystiska bröst har symptom som efterliknar ett bröst böld. Möjliga konsekvenser av en obehandlad bröst abscess omfatta bristning i abscess i omgivande vävnad. Infektionen kan då sprida sig till omgivande områden, inbegripet i mjölkgångarna, vilket skulle göra det möjligt för infektiösa agens i bröstmjölk. Dessutom, om abscess sprängs sönder kan infektionen utvecklas till en storskalig infektion i blodet.

Previous:nothing Next:biverkningar av Risperdal hos barn

Relaterade artiklar


 • bråck symptom hos spädbarn
 • hur man kan förebygga huvudlöss med billiga kokos schampo och balsam
 • vad som orsakar slem i halsen?
 • Hur man vet om ett barn är allergisk mot katter
 • vad är sköldkörteln?
 • inte orto EVRA orsaka viktökning?
 • hur man gör en pad strumpa uppvärmning
 • tecken på värmeslag hos barn
 • Vilka är farorna med narkotikamissbruk?
 • orsaker till fotproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com