Vilken utrustning barnläkare använda?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-10-23
En barnläkare är en läkare som bryr sig för barn. Han är ansvarig för förebyggande vård samt behandling av skador, infektioner, sjukdomar och sjukdomar. Din barnläkare kommer att använda en mängd olika utrustning för rutinsjukvård och specialutrustning för andra villkor. I själva verket använder en barnläkare i princip samma utrustning som alla andra läkare, förutom att en del av det konstruerade med dess användning för barn i åtanke. Exempel baby skalor och barnstorlek blodtrycksmanschetter

Vågar

En av de första sakerna din barnläkare gör när han undersöker ditt barn är väga henne så att han kan börja övervaka henne tillväxt vid varje besök. Hon placeras i en bordsskiva skala med sidor som kurva. När hon blir för stort för denna typ av skala och kan stå, kan han ha henne stå på en vuxen skala för att kontrollera sin vikt. Jämförelser görs med en standard tillväxt diagram för att avgöra om hennes tillväxt är normalt.

Blodtrycksmätare

En blodtrycksmätare används för att kontrollera ditt barns blodtryck. En barnstorlek manschetten placeras runt hans överarm och uppblåsta att skapa tryck. Det finns en slang fäst i manschetten som leder till en mätare. Eftersom luften släpps ut, kan din barnläkare få en behandling av blodtrycket. Nyare utrustning har en manschett som är ansluten till en skärm som har automatiska digitala avläsningar i stället för en tolk för att göra det enklare och mer exakt.

Termometer

Din barnläkare använder en termometer för att kontrollera ditt barns temperatur. Det finns flera typer av termometrar finns. Han kan använda en rektal termometer som är belagd med vaselin eller annat smörjmedel och placeras i ditt barns anus tills ett värde erhålls. Hennes temperatur kan också kontrolleras under armen och om hon är gammal nog att förstå att hon kan hålla en termometer under tungan så länge hon inte bits på den. Nyare termometrar kan kontrollera hennes temperatur med en omedelbar avläsning genom att placera en sond i hennes öra.

Stetoskop

Din barnläkare använder ett stetoskop för att lyssna på ditt barns hjärta och lungor. Den platta änden av stetoskopet placeras mot hans bröst och de andra ändarna placeras i din barnläkare öron så att han kan höra ditt barns hjärtslag. Slutet är placerad mot ryggen så att barnläkare att lyssna på hans lungor. Han kan bli ombedd att ta djupa andetag medan doktorn lyssnar.

Otoskop

Ett otoskop används för att undersöka insidan av ditt barns hörselgången och trumhinnan. Den har en sond som sätts in i hennes öra med en förstoringsglas och en lampa. Din barnläkare ser igenom på utsidan slut för att leta efter avvikelser i örat. Örat kan undersökas för överflödigt vax, främmande föremål eller inflammation som orsakas av en öroninfektion.

Opthalmoscope

En opthalmoscope är en anordning som används för att undersöka ditt barns ögon. Det liknar en liten ficklampa och har en förstorande lins liksom ljuset. Instrumentet är riktad i ditt barns ögon pröva hans näthinna, objektiv och synnerven för avvikelser. Dessutom kommer din läkare att kontrollera sin ögats reaktion på ljus.

Övrig utrustning

Din barnläkare får använda en del annan utrustning baserad på orsaken till ditt besök. Ett hörseltest kan ges som ditt barn blir gammal nog att förstå instruktionerna. Sprutorna används för att leverera vaccinationer. En bulk spruta kan användas för att suga slem från näsan. Skenor, bandage och hängslen kan användas för att immobilisera skador. En reflex hammare används för att kontrollera ditt barns knä reflexer. Andra exempel inkluderar, men är inte begränsade till, tungspatel, suturering utrustning, medicinsk sax, mikroskop, elektrokardiogram och pincett.

Previous:nothing Next:fördelarna med en sport-bh

Relaterade artiklar


 • effekterna av xylitoltuggummi
 • fentermin effekter på ett foster
 • vad som orsakar fibromyalgi smärta?
 • tecken och symtom på alkohol detox
 • hur man kan slå endometrioisis 82 - förstå graviditetsdiabetes lufttrafikföretag efter endometrisl hysterektomi
 • Hur man vet om ditt barns feber behov läkarvård
 • hur man kan förhindra levertoxicitet från livsmedel
 • bröstmjölk reglerna för lagring
 • Hur tidigt kan ett barn ses på ett ultraljud?
 • hur man hjälper en öronvärk.
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com