Vilken utrustning behövs för en koloskopi?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-10-24
Matsmältningen och utvisning av avfall är avgörande för god hälsa. Tyvärr, på grund av genetik, kost, trauma eller sjukdom, kan inte alla smälta ordentligt eller för att undvika problem med tjocktarmen. Ibland sådana personer måste genomgå ett förfarande som kallas en koloskopi för att ta reda på vilka konkreta problem de har med sina kolon, så att de kan få effektiv behandling. En läkare använder särskild utrustning när du utför en koloskopi

Definition

En koloskopi är ett relativt enkelt förfarande som används för att bestämma kolon hälsa. I detta förfarande är ett verktyg som kallas colonoscope in i patientens anus och matas försiktigt genom längden på tjocktarmen. Patienten brukar lugnande preparat för förfarandet, vilket tar cirka en timme. Läkaren kommer att använda resultaten för att avgöra hur man ska gå vidare med patientens kolon behandling.

Colonoscope

Det viktigaste verktyget för en koloskopi är colonoscope. Detta verktyg är en flexibel slang som är upplyst, och som har en liten kamera fäst vid den. När colonoscope införas genom anus och i längden av tjocktarmen, är colonoscope röret uppblåsta, som gör att tjocktarmen kan öppnas och bilder av tjocktarmen som ska skickas tillbaka via kameran till doktorn.

Datorskärm

För att se bilderna skickas med kameran på colonoscope använder läkare som utför koloskopi en datorskärm är kopplad till colonoscope. Läkaren kan se "insidan" patienten genom att titta på bilder på skärmen, och kan därför bättre manövrera colonoscope inne i tjocktarmen. Skärmen gör att läkare för att se i realtid några problem såsom impaktion, polyper eller blödning. Att hon sedan kan använda denna information för att bilda en diagnosen.

Examination Tabell /Sanitization Utrustning

Under en koloskopi, patienten vanligtvis ligger på hans sida på ett undersökningsbord, så att han är bekväm och för att undvika problem med positionering beroende på sedering. Dessutom läkare som utför koloskopier använda typiska försiktighetsåtgärder, inbegripet sterila handskar och desinfektion gel, för att förhindra spridning av infektioner.

vitala bildskärmar

Eftersom en koloskopi kräver sedering, läkare är noga med att övervaka vitala tecken på att patienten genomgått förfarandet. De gör detta genom olika utrustning --- de kan koppla patienten till ett hjärta bildskärm, till exempel, eller de kan kontrollera blodtrycket med blodtrycksmanschett.

Andra verktyg

Ibland polyper påträffas under en koloskopi. Om detta inträffar kan läkaren in en tråd snara genom stora colonoscope, placera snara runt polyp, och krama den. Läkaren kan då använda en elektrisk cauterizer att stoppa eventuell blödning. Om en biopsi behövs är en lång, tunn nål biopsi in genom colonoscope att ta ett vävnadsprov.

Risker

De instrument som används under en koloskopi kan orsaka blödningar eller tårar i tjocktarmen i sällsynta fall. Patienter kan också känna sig uppsvälld och erfarenheter utspänd buk efter ingreppet. De bör inte bruka alla motorfordon efter koloskopi på grund av effekter från lugnande medel.

Previous:nothing Next:Så här avslutar återkommande angrepp av huvudlöss

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka höjd
 • hur man kan förebygga makuladegeneration med näring
 • effekterna av HGH på kvinnor
 • Vilka är funktionerna på en massagestol?
 • Vilken utrustning behövs för en koloskopi?
 • hur man känner igen tecken på ägglossning
 • Hur man använder en inhalator Nicotrol
 • linfröolja fördelar för kvinnor
 • hur du skyddar dig från simmare öra
 • naturlig behandling för klimakteriet symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com