hälsenan definition

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-10-24
Hälsenan är en sena som ligger i benet. Eftersom senan är ansvarig för många viktiga transporter är det också den vanligaste senan att skadas. Att lära sig att förebygga skador och behandla alla befintliga Lårkaka är viktigt att säkerställa bekväm rörlighet

Plats

Achilles senor ligger i baksidan av benet, strax ovanför calcaneus eller hälbenet. Hälsenan är också kombineras med soleus och laterala gastrocnemius, eller vadmusklerna. Hälsenan är ansluten med en rad fibrer till hälbenet, och gör det möjligt hälbenet att fungera.

Funktioner

En fibrös vävnad, ansluter hälsenan vadmusklerna i hälen, och är en av de starkaste och mest tät vävnader i kroppen. Otroligt nog är hälsenan tåla någonstans mellan 3 till 12 gånger en persons normal kroppsvikt, och genomgår detta tryck när en person spurter eller knuffar iväg till sprint, beroende på personens hastighet, steglängd och terräng.

Betydelse

hälsenan är ansvarig för upphandlande vadmusklerna och gör det möjligt för foten att skjuta nedåt. Hälsenan är också ansvarig för de rörelser som tillåter en person att gå, hoppa, springa och stå. Förvånansvärt nog är hälsenan kunna upprätthålla en persons hela kroppsvikten medan personen promenader, gör skada på senan mycket vanliga. I USA ensam, är mer än 230. 000 skador på hälsenan rapporteras varje år.

Skador på hälsenan

På grund av mängden använda och påtryckningar för att senan är hälsenan en av De vanligaste områdena för skador, särskilt för idrottare. Den vanligaste skadan för hälsenan är ett tillstånd som kallas Tendo-Achilles bursit, som är en inflammation i en vätskefylld blåsa i foten längs hälsenan och hälbenet. Även sjukdomar såsom reumatoid artrit kan öka patientens risk för Tendo-Achielles kan skada förekommer också på grund av dålig dämpning i skorna eller upprepade stress till området genom att springa, hoppa eller på annat sätt bultande foten längs en hård yta. Idrottare som spelar låten, basket eller fotboll är mer i riskzonen för denna skada.

hälsenan skadeförebyggande

För att förhindra en skada på hälsenan, bör idrottare sträcka före och efter all fysisk aktivitet, och om de upplever smärta är det viktigt för idrottare att avstå från denna verksamhet tills smärtan avtar . Dessutom till idrottare och de som utövar ofta bör vara säker ha bekväma skor med bra hålfotsinlägg och stötdämpning. Många patienter med smärta i hälsenan ofta upplever befrielse från extra stoppning eller vaddering under hälen. Detta stoppning minskar längd att hälsenan måste sträcka sig för att ta ett steg eller steg. Dessutom har många patienter att hitta skor skär och anti-pronation skor till hjälp. I svåra fall ett stag kan behövas för att immobilisera skadade hälsenan tills det har läkt.

Previous:nothing Next:hur man kan förebygga kräkningar hos barn

Relaterade artiklar


 • vad är en over-the-counter nagelsvamp behandling?
 • Hur sova under klimakteriet
 • hur man ska bekämpa depression under graviditeten
 • hur man får föräldraskap tips för en ätstörning tonåring
 • hur man ska behandla din svampinfektion
 • tecken på allergi hos barn
 • hur man diagnostisera torra ögon
 • hur man kan förhindra levertoxicitet från livsmedel
 • vad är orsakerna till oregelbundna menstruationer varannan vecka?
 • hur räkna menstruationscykeln
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com