historia av influensavirus

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-10-24
För de flesta av oss, kan influensan vara en mindre störning i våra liv som varar bara några dagar, men tills ett vaccin för influensa har utvecklats år 1944, var det en mycket dödlig sjukdom. Mer än 50 miljoner människor dog i influensa epidemi 1918. Även idag kan influensa vara en mördare eftersom viruset muterar snabbt, vilket gör det svårt att utveckla effektiva vacciner år efter år. Lyckligtvis har framsteg inom medicinen hindrat annan hemska pandemi inträffar hittills

Tidig Influensa utbrott

Enligt Bryan Walsh, författaren till "A Brief History of Influensapandemier" (Time Magazine, 2009-se referens 2), Hippokrates, känd som " läkekonstens fader ", som först beskrevs en influensaliknande sjukdom hos 412 BC 1485, dog en "svettning sjukdom" sprids genom Storbritannien med symptom som liknar influensa, och många. Sjukdomen namngavs först "influensa" under en pandemi år 1580 som startade i Spanien och var troligen spreds av militären till andra delar av Europa.

18 och 19-talet

I artikeln "A History of influensa," Tina Peng och Kate Daily (newsweek. com-se referens 1) skriver att världen såg tre pandemier och två större epidemier i 1700-talet, men knappt några framsteg har gjorts när det gäller forskning och kontroll av virus. Läkare förstod inte riktigt den sjukdom eller hur den sprids, och de kunde inte göra mycket för att förhindra det. Som städerna växte och i världen sjöfarten ökade folkrörelse i 19th century, exponering för smittsamma sjukdomar ökat. Under en allvarlig pandemi år 1837, översteg dödsfall födda en månad i Berlin, och alla offentliga verksamheter stängda i Barcelona. Den ryska influensaepidemi av 1890 uppstod förmodligen i södra Kina och spred sig till Ryssland, Europa och USA

1918 Epidemi

influensapandemi av 1918 var enligt Peng och Daily, den värsta epidemin i global historia. Mer än 50 miljoner människor dog, varav 8 miljoner i Spanien, som skapade den smeknamnet "Spanska sjukan". Walsh skriver att begravningsentreprenörer så var överösta med dödsfall som kroppar kvar i hus i flera dagar tills de kunde komma ikapp. Vissa städer stiftat lagar beordrat att medborgarna bär ansiktsmasker på offentliga platser, men lite kan göras för att stoppa spridningen av sjukdomen tills den slutligen brunnit ut. Obduktion visade att offrens lungor var blå och dränkta i blodig vätska, som visar att den sjukdom som orsakas människor faktiskt dör av drunkning.

Utvecklingen av vaccin

skickas som tiden lärde forskare mer om influensavirus, inklusive hur man isolera den och odla den i ett laboratorium, vilket gjorde att utveckla ett vaccin. Enligt Peng och Daily växte forskarna en asiatisk stam av viruset och injiceras det i bördig hönsägg. Denna utspädning virus injiceras sedan i människor som ett vaccin. Forskare återskapas sedan spanska sjukan från lungorna prover från en inuit kvinna begravdes i Alaska och konserverat prov från amerikanska världskriget soldater. De undersökte virusgenerna att avgöra hur sjukdomen sprids så snabbt och förödande. Den beredda virus skulle kunna användas för att skapa nya vacciner.

Modern Pandemier

Debut av den asiatiska influensapandemi kom 1957. Vetenskapliga framsteg aktiverat hälso-tjänstemän för att identifiera sjukdomen och svara snabbt för att göra ett vaccin tillgängligt. Ändå dog 2 miljoner människor. På 1960-talet blev inokulering i form av "influensa skott" vanligare. Den senast inspelade pandemin inträffade 1969, då Hong Kong influensan dödade 34. 000. År 1976 började den första "svininfluensan" utbrott bland soldater i Fort Dix, New Jersey. Endast en patient dog, men viruset cirkulerat bland amerikanska grisar. Ett vaccin har utvecklats, och en fjärdedel av U. S. befolkningen inokuleras. Tyvärr dog 25 personer på grund av komplikationer av vaccinet.

Fågelinfluensa

fågelinfluensa, även känd som fågelinfluensa eller H5N1-viruset, först dök upp 1997 och dödade folk 18, varav de flesta var i direkt kontakt med infekterade fåglar. Det har förekommit flera utbrott sedan. År 2003 var det fågelinfluensa upptäcktes på ett fåtal gårdar i Sydkorea, och nära en miljon ankor och kycklingar slaktades. Det har varit 400 fall av människor infekterade med viruset sedan. Hela Asien, människor fortfarande starkt fruktar fågelinfluensan, och många vägrar att röra Fågelrätter idag.

Previous:nothing Next:Vilken utrustning behövs för en koloskopi?

Relaterade artiklar


 • vad är klimakteriet hos kvinnor?
 • Vilka är riskfaktorerna för barnfetma?
 • Fördelarna med fot-reflexologi
 • hur man kan slå premenstruella syndrom - serie av premenstruella syndrom (PMS) artiklar
 • hur man må bra
 • är alkohol en drog?
 • hur man hanterar en bipolär make
 • hur man diskuterar potten användning (marijuana) med din tonåring
 • behandling för håravfall hos kvinnor
 • hur man hittar tid att lägga till motion till ditt liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com