vad är orsakerna till klubben fötter?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-10-23
Orsaken till klumpfot har länge diskuterats av det medicinska samfundet. Enligt tidning Barnens ortopedi, har detta villkor studerats sedan 1800-talet, med vissa vetenskapliga utredare avslutande tillståndet orsakas av missbildade ben, avvikelser i muskler, leder eller vaskulära lesioner och /eller avvikande ledband och senor. En annan åsikt är att medfödd klumpfot resultat när yttre krafter sätta foten eller fötterna i en felaktig position när fostret utvecklas

Gene Variation

En studie finansierad av gnistor, ett barns medicinsk forskning välgörenhetsorganisation, och leds av Zosia Miedzybrodska, genetiker, och Linda Sharp, epidemiolog, upptäckte för första gången, att en variation i genen som processer folat kan vara en del av orsaken till clubfeet. Det bestämdes att de spädbarn som hade den mindre vanliga varianten av C677T variant i genen som kallas MTHFR eller metyltetrahydrofolat reduktas, var mer benägna att vara född med en klumpfot än spädbarn som inte hade denna variant.

miljömässiga och genetiska faktorer

Enligt March of Dimes, forskare tror miljömässiga och genetiska faktorer bidrar till utvecklingen av klumpfot. Klumpfot, som utvecklar den andra trimestern av graviditeten kan vara orsakad av läkemedel, rökning, infektion eller livmodern exponering för andra faktorer.

Felställningar av mul i livmodern

I det förflutna var klumpfot tros vara den följd av det sätt fostrets foten var placerad i livmodern. Om fostrets fot (eller fot) var trångt eller vriden under dräktigheten detta ansågs leda till klumpfot. Men forskare upptäcker nu andra faktorer som kan leda till klumpfot. Men vissa fot avvikelser är resultatet av felställningar av fostrets fötter, enligt March of Dimes, inklusive mild mellanfoten adductus och calcaneovalgus, som själv-rätt efter födseln.

Ryggmärgsbråck Link

De flesta barn som föds med en klumpfot har inga andra fel, men ibland kommer en annan fel dyker upp. Klumpfot verkar ha samband med fosterskador, som ett öppet ryggrad eller ryggmärgsbråck. Barn med ryggmärgsbråck kan ha klumpfot, som i fallet med ryggmärgsbråck, orsakas av nervskador till ryggraden, vilket har en inverkan på utvecklingen av ben och fötter. Ibland när ryggmärgsbråck är närvarande finns det inga tecken på en fot problem vid födseln men foten eller fötterna kan bli vridna senare, vilket kan ske när det finns en muskel eller nervsjukdom.

Don't Smoke

The March of Dimes råder blivande mödrar att inte röka, vilket kan minska sin risk att få barn med klumpfot.

Previous:nothing Next:Vilken utrustning barnläkare använda?

Relaterade artiklar


 • Vad är springmask?
 • blodtryck nivåer hos barn
 • orsakerna till manlig skallighet
 • roll vadben
 • förståelse manliga klimakteriet
 • naturläkemedel för klimakteriet symtom
 • hur man ansöker toner på hår
 • vad är orsakerna till dålig hållning?
 • biverkningar av användning av ibuprofen
 • Hur vet din frukt portioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com