hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-04-23
Takykardi är en medicinsk term som används för att beskriva en hjärtklappning-det vill säga när hjärtat slår mer än 100 gånger per minut. Människor som upplever detta tillstånd brukar finnas med andningssvårigheter, svettningar, illamående och yrsel. Villkoret kommer från kroppens sympatiska nätverkssystem bli aktiva och släppa kemikalier för att förbereda kroppen för att "ta flyg" eller "påskynda"-men andra faktorer kan också stimulera detta system förutom rädsla eller oro. Mat och mediciner kan också orsaka takykardi. Lyckligtvis finns det sätt att minska en snabbt slående hjärta
1.
Lär dig ett vagel manöver för att bromsa din hjärtklappning. I grund och botten är detta det motsatta systemet till sympatiska systemet, som kallas det parasympatiska nätverket, och det funktioner för att bromsa hjärtslag. När stimuleras, hjälper vagusnerven för att bromsa hjärtfrekvensen. Ta ett djupt, långt andetag och "bära ner" eller tvinga kroppen nedåt i flera minuter som om du hade en avföring. Detta bör tillfälligt bromsa takykardi. Metoden kan vara farligt om den sänker pulsen alltför långt. Kontakta din vårdgivare innan du använder den här tekniken. En annan vagel manöver är att massera halspulsådern försiktigt. Artärerna finns kör upp längs båda sidor av halsen. Fråga en professionell läkare att visa hur man gör denna teknik på rätt sätt.
2.
Minska mängden koffein i din mat och dryck. Dricka mindre te och kaffe, eftersom koffein i drycker kommer förvärra tillståndet och göra det värre.
3.
använda avslappningstekniker att stilla ditt sinne och kropp för att försöka minska de snabba hjärtslag. Har dessa tekniker när du känner ett avsnitt av takykardi start.
4.
Hålla en god nivå intag av kalium och magnesium eftersom dessa kemikalier kommer att bidra till att minska hjärtklappning. Ät en varierad kost, inklusive grönsaker och ta dagligt tillskott så att du får den rekommenderade dagliga dosen av näringsämnen. Kontakta din vårdgivare innan intag något naturläkemedel eller mineraltillskott. Överdosering av kalium och magnesium kan vara farligt.
5.
Prova biofeedback, som är en avslappningsteknik som hjälper dig att identifiera signaler från kroppen för att lugna ner den. Biofeedback kan hjälpa takykardi och kan minska frekvensen av attacker.
6.
Håll mentalt och fysiskt aktiva varje dag genom motion. Minska stressen i ditt liv och skapa positiva relationer med dig själv och med andra. Bo glad och minska bekymmer i ditt liv.

Tips och varningar


 • Skaffa en regelbunden fysisk undersökning med din läkare, särskilt om du upplever takykardi regelbundet eller om du känner att du har en onormal eller arytmier hjärtslag. En läkare kan utesluta ett potentiellt dödligt tillstånd som kallas ventrikeltakykardi, i samband med en del av hjärtat som kallas kammare. Ventrikeltakykardi måste behandlas omedelbart med en läkare, om den lämnas obehandlad kan den leda till döden. En regelbunden checkup kommer också att utesluta andra typer av hjärtsjukdomar som kan orsaka problemet.
 • Några andra medicinska tillstånd, som sköldkörtelproblem eller pulmonell störningar, kan orsaka hjärtklappning.


 • Previous:nothing Next:hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens

  Relaterade artiklar


 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com