hur man iaktta kvinnors hjärta vecka

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-04-21
Den första veckan i februari är kvinnors Hjärtveckan. En tredjedel av alla dödsfallen hos kvinnor tillskrivs hjärtsjukdom. Kvinnors Heart Disease Week skapades för att väcka medvetenhet om hur denna sjukdom drabbar kvinnor. Fokus är förebyggande, utbildning, symtom medvetenhet och tidigt ingripande. Observation Kvinnors Hjärtveckan handlar om dessa fokuserar
1.
Läs om tecken och symtom på hjärtsjukdom. Dessa kan variera från bröstsmärtor, andnöd och illamående. Ju mer du vet om symptomen desto mer sannolikt är det att du känner igen dem.
2.
Sluta röka och uppmuntra andra kvinnor att sluta röka. Rökning är en riskfaktor för hjärtsjukdom. Kvinnor som slutar röka är att minska sin risk för hjärtsjukdom.
3.
Tala med din läkare om att börja ett träningsprogram. Walking är ett utmärkt exempel. Det finns promenader kan du delta i att främja kvinnors Hjärtveckan.
4.
Se över din kost. Skär ner på mättade fetter och härdade eller delvis härdade. Var medveten om salthalten i maten du äter. Bibehålla en hälsosam vikt. Dessa är alla riskfaktorer som du kan kontrollera.
5.
Hantera din stress. Även stress är en del av det dagliga livet, det kan vara en överväldigande riskfaktor för hjärtsjukdom. Motion och meditation kan hjälpa till att kontrollera din stress.
6.
Schemalägg din årliga hälsokontroller. Det finns organisationer som erbjuder gratis kvinnors hjärta visningar denna vecka.
7.
Observera kvinnors Hjärtveckan genom att sprida ordet till andra kvinnor. Berätta för andra om vikten av hjärthälsa. Promenad med en vän. Dela sunda matvanor recept med en vän. Dela den utbildning du får vid Women's Hjärtveckan med andra.

Tips och varningar


 • Kommunicera med din vårdgivare. De kommer att känna igen tecken på hjärtsjukdom innan du om du säger att alla dina problem och symptom.
 • Kvinnor är mer benägna att vänta längre för att gå till akuten än män. Om en kvinna visar några tecken eller symtom på en hjärtattack, att ta sig till sjukhuset så fort som möjligt är nyckeln i tillfrisknandet.


 • Previous:nothing Next:hur man börjar ta hand om ett hjärta

  Relaterade artiklar


 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com