hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-04-30
Hjärt-och kärlsjukdomar, som ibland kallas hjärtsjukdom, är inte bara en sjukdom utan snarare en samling sjukdomar som påverkar hjärtat och blodkärlen. Vissa former av hjärt-och kärlsjukdomar är kärlkramp, stroke, högt blodtryck, hjärtinfarkt och kranskärlssjukdom. En ohälsosam kost kan bidra till hjärtsjukdom, som kan inaktivitet och rökning. Nedan finns några sätt att minska risken att få hjärt-kärlsjukdom och leva hälsosammare i processen
1.
Sluta röka. Detta kan vara en av de viktigaste sakerna du någonsin göra för dig själv. Rökning bidrar inte bara till hjärt-och kärlsjukdomar men också till andra sjukdomar, såsom lungcancer, kronisk bronkit och emfysem.
2.
Börja träna. Regelbunden motion, såsom aerobics, promenader och hoppning med rep, i minst 30 minuter varje dag, kommer att förbättra din hälsa, vilket i sin tur hjälper till att stärka ditt hjärta. Kampsporter är särskilt gynnsam för ditt hjärta, kropp och själ.
3.
Få dina kolesterolnivåer kontrolleras. Efter att ha höga nivåer av dåligt kolesterol kan öka risken för plack byggs upp i dina artärer. Livsmedel som havre, äpplen, baljväxter och vitlök hjälpa till att sänka kolesterolet.
4.
Äter hälsosam mat. Den mat vi äter innehåller näring för våra kroppar, men kan ibland göra våra kroppar sjuka. Livsmedel som innehåller mycket mättat fett, som smör och fett kött, kan också öka risken för att ha plack bygga upp. Överviktiga personer har en ökad risk för hjärtsjukdom, så det är viktigt att behålla en hälsosam vikt.
5.
Hitta hälsosamma sätt att kontrollera stress i ditt liv. Stress kan höja blodtrycket, vilket kan öka risken för hjärtsjukdom. Få regelbundna kontroller eller åtminstone hålla ett öga på ditt blodtryck. Om det är högt, kan den läkare behöva sätta dig på medicin för att ta ner det.

Tips och varningar


 • Livsmedel som innehåller mycket antioxidanter och betakaroten kan bidra till att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. Vitamin E är en antioxidant och skyddar dina celler mot effekterna av fria radikaler. Betakaroten förändringar i vitamin A en gång inne i kroppen och fungerar som antioxidanter, bidrar till att stänga av dessa fria radikaler. Fria radikaler kan öka risken för hjärt-kärlsjukdomar, varför det är viktigt att äta mat som spenat, broccoli, tomater, morötter, squash, plommon och pumpor. De är rika på vitamin E och betakaroten. Det har nyligen konstaterats att mörk choklad och blåbär innehåller mycket höga halter av antioxidanter också. Yoga kan hjälpa till att hålla både din stress och vikt ner.
 • Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i världen och effekter både män och kvinnor. Innan du börjar en regim av motion och kosttillskott och vitaminer, tala med din läkare. Vissa människor är fysiskt omöjligt att göra vissa typer av träning.


 • Previous:nothing Next:hur man upprätthålla en god hjärthälsa

  Relaterade artiklar


 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • hur man kan beräkna din målsatsen graviditet hjärta
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur ska hjärta smart
 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • hur man tar hand av ett hjärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com