hur ska hjärta smart

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-04-24
Hjärtsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken för män i USA-nästan 1 av 4 dö av någon form av hjärtsjukdom, jämfört med ett flöde på 1 på 23 kvinnor som dör i bröstcancer. Hjärtsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken för män också, och män, på det hela taget tenderar att utveckla och dö av hjärtsjukdom cirka 10 till 20 år tidigare, i genomsnitt än kvinnor. Den goda nyheten är att det finns ett antal relativt enkla livsstilsförändringar du kan göra för att du och ditt hjärta har ett långt och hälsosamt liv tillsammans.

Du behöver:
En stegräknare
. En kalori räknare (ett antal webbplatser hjälper dig att göra detta).
Sjukförsäkring och en god primär vårdgivare.


1.
Räkna dina kalorier. Bibehålla en hälsosam vikt är nyckeln till hjärthälsa, och när det gäller rätten till kritan, kalorier (oavsett vilken typ) är vad som gör oss upp i vikt när vi konsumerar mer än vi förbränner.
2.

Begränsa fettintaget till högst 25 eller 35 procent-omkring 1/3--of ditt dagliga intag. Försök att se till att fett du äter är "bra fetter" också, som nötter, olivolja och avokado, snarare än ohälsosam transfetter.
3.
äta eller fem portioner frukt och grönsaker varje dag. American Heart Association (AHA) rekommenderar att du väljer djupt färgade (morötter, spenat, bär, osv) eftersom dessa tenderar att vara mer näringsrik än sina motsvarigheter blekare.
4.

Försök att konsumera minst 2 portioner fisk (helst kvicksilverfria) varje vecka. Fet fisk som lax, öring och sill är särskilt rik på hjärtvänlig omega-3 fettsyror, men tänk på att be om det bakad, kokt eller grillad snarare än stekt.
5.
Steg upp tempot. Måttlig motion är alltid bra för hjärtat, och AHA speciellt rekommenderar promenader. Skaffa en stegräknare för att spåra antalet steg du tar i en genomsnittlig dag, sedan försöka att öka antalet på något sätt du kan. Det genomsnittliga antalet är ca 6. 000 steg, men AHA föreslår 10. 000 per dag som en hjärtvänlig men realistisk, mål.


Previous:nothing Next:hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)

Relaterade artiklar


 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur ska hjärta smart
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com