hur att hålla sig frisk och åldras med värdighet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-05-26
Den första vågen av baby boomers vänder 65 skapar en generation av seniorer som är större än någonsin tidigare. Eftersom dessa seniorer ålder de utveckla allvarliga hälsoproblem. Lära tidigt om effekterna av åldrande på kroppens system och göra verklig förändring livsstil kommer att bidra till att bekämpa förändringar i kroppen som du ålder. ! Ta ansvar för din hälsa nu

Du behöver:.
Saklig hälsoinformation om åldrande
.
Beslutsamhet att göra verkliga förändringar.
Bra primärvårdsläkare att övervaka din hälsa.
Hälsosamma matvanor.
Regelbunden motion.


1.
Ta hand om din hälsa som du ålder börjar med att lära sig om tecken på åldrande. Den uppenbara signaler om att något förändras i din kropp hända snart efter ålder fyrtio. Första gången du blir medveten om förändringar på grund av ålder kan hända när du sträcker dig efter pillerasken och hitta du inte kan läsa det finstilta! Shock sätter in och du omedelbart undrar högt om de gör ut på flaskorna mindre! Svaret är ett rungande NEJ! Du har just upptäckt det första tecknet på åldrande i kroppen. Många människor tycker att de plötsligt behöver läsglasögon för första gången i sina liv.
andra tecken på åldrande är sådana som vi alla känner som grånande av hår, rynkor, kråkor fötter, förlust av muskeltonus, förändringar i hudfärg och elasticitet, eventuell uppkomst av artrit, etc. Dessa är alla lätt märkbara förändringar som uppstår på grund av åldrande som vi ser varje dag.
2.
Du måste lära dig om de mindre uppenbara orsakerna till åldrandet som insidan av din kropp går igenom många förändringar under dessa år. När vi blir äldre immunsystemet börjar förlora sin förmåga att kämpa mot sjukdomen som förändringar sker i hypofysen som producerar den mänskliga tillväxthormoner. Hypofysen förändringar funktioner när vi åldras. I barndomen dessa hormoner hålla god tillväxt på rätt spår. De fortsätter att göra naturligt förekommande förändringar rätt på i puberteten. När barnet når vuxen ålder hypofysen tjänar ett underhåll funktion som fortsätter hela vårt liv. När vi åldras funktionen minskar och det är vad får oss att förlora muskeltonus när vi åldras. Förlusten av kalciumjoner i vårt skelett och leder på grund av denna minskning glandulära funktion orsakar ledvärk och förlust av bentäthet. Detta är bara en kort beskrivning av vad som händer och jag kommer att ge länkar till ytterligare information i avsnittet Resurs i artikeln. Så småningom en del av de i åldern utveckla senilitet och minnesförlust. När du förstår påverkar den åldrande du måste utveckla en långsiktig plan att hålla dig frisk!
3.
Om du närmar dig medelåldern och har inte riktigt kommit till rätta med begreppet, Nu är det dags att ta kontroll över din hälsa och din framtid! Det finns många sätt att göra detta.

Först blir informerad! Lär dig allt du kan om åldrande och hur man kan leva en hälsosam livsstil. Grundläggande kost är grunden för god hälsa? Läs om grunddragen i att äta hälsosamt och göra kostförändringar som kommer att förbättra din hälsa. Starta ett träningsprogram och hålla fast vid det. Din kropp kommer att tacka dig och du kommer att känna bättre. Hitta en bra primärvårdsläkare som kan hantera din vård och rekommendera bra specialister när du behöver dem. Få synundersökningar årligen för att upptäcka tidiga förändringar i ditt synfält skall behandlas innan de blir allvarliga problem. Damer, få en baslinje mammogram och upprepa den regelbundet enligt läkarens rekommendationer. Bröstcancer är dödligt och är i högsta grad behandlingsbar när den hittas tidigt! Skaffa en koloskopi för att leta efter polyper och förändringar i tjocktarmen. Detta är en tidig titt och kommer att vara en källa till information vid diagnos av cancer.
4.
Du har bara ett liv. Informeras och proaktiv i att söka den bästa vården och lösningar för din kropp. När din kropp förändras den behöver en kick att komma igång. Du kan göra detta genom hälsosam kost förändringar och regelbunden motion. Följ upp med regelbundna kontroller och god medicinsk uppföljning av din primärvårdsläkare och du kommer att vara på väg till ett långt och lyckligt liv!

Tips och varningar


 • Skapa en hälsosam kost plan
 • Börja träna regelbundet
 • informeras om tecken på åldrande
 • Få regelbundna kontroller
 • Hitta en primär vård läkare och besöker regelbundet
 • Denna artikel är endast i informationssyfte och ska inte tolkas som medicinsk rådgivning eller ett substitut för råd från din läkare.


 • Previous:nothing Next:hur man vet vad positioner är säker och bekväm för sex under graviditeten

  Relaterade artiklar


 • hur man bygga upp medvetenhet om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • Hur hjärtat fungerar?
 • hur man kan förebygga missdiagnosing hjärtsjukdom hos kvinnor
 • hur du skyddar dig från MRSA
 • hur man kan beräkna din målsatsen graviditet hjärta
 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • hur man får din man att gå ner i vikt
 • hur du håller ditt hjärta friskt och gå ner i vikt
 • dig att hålla dig från att bli sjuka
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com