hur du håller ditt hjärta friskt och gå ner i vikt

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-14
Triglycerider är en viktig energikälla. Haken? Alltför höga triglycerider (TG) kan fördubbla risken för tilltäppta artärer och gör viktminskning en kamp. Lyckligtvis TG är en lätt fett att få under kontroll! Helt enkelt försöka:
1.
I en studie, folk som gick upp oftare och gjorde saker som att stå samtidigt i telefon, gå till en kollegas skrivbord eller använda trapporna istället för hissen hade lägre TGS och smalare midjemått än de som stannade parkerade i sina stolar i timmar. Mer rörelse betyder mer triglycerider brann för bränsle. Även korta bitar av motion är bra. Börja motionera och äta bättre idag, och din TG kunde plumment 130 poäng i tre veckor.
2.
Golden alger är unikt rik på DHA, en tuff att få, essentiella omega-3 fettsyror syra. Och forskning i Journal of American College of Nutrition visar att 1000 mg. av denna koncentrerade extrakt dagligen kan sänka TG 22% på två månader. Hitta gyllene alger utdrag i CVS butiker och online på lifesdha. com. På en budget? Se din TG sjunka 20% inom tre månader genom att ta 1000 mg. av ekonomiska fiskolja dagligen istället! Tala med din läkare innan du börjar ett nytt tillägg.
3.
Preliminära studier tyder på att ta 1500 mg. dagligen av guggal kan minska TG med 12% eller mer och sänka pulsåder täpps kolesterol med så mycket som 22%. Forskarna misstänker att föreningar i örten brand upp leverns förmåga att bryta ner TGS och andra fetter artär täpps igen. Hitta guggal i hälsokostbutiker under varumärken som Solaray och Nature's Way.
4.
vara liberal med vitlök. En analys av 16 studier visar att äta en klyfta om dagen kan minska TG med 13% i så lite som två månader.
5.
Ät en röd grapefrukt dagligen, och du kommer stall produktion av TGS inne fettceller, putsning dina nivåer 17% eller mer inom fyra veckor. Credit går till röd grapefrukt: s kombination av lykopen, rutin och andra antioxidanter. Bonus: De hjälper smälta fett! Kvinnor som äter en hel grapefrukt dagligen kan enkelt kasta nästan 20 pounds i 13 veckor. En av nycklarna till att få triglycerider under kontroll är att trimma överskott pounds.
6.
Kvinnor har mer TG problem med att bränna när de är under stress. Även experter är förbryllade om varför, vet de att fixa: skapa sig en halv timmes driftstopp dagligen för att göra något avslappnande och lite upprepande, som att gunga i en stol medan du tittar på TV. En University of California visar att när människor kan förutse att göra något enkelt, deras stressnivåer sjunka med så mycket som 50%, tillräckligt för att sänka TG med 13% eller mer.
7.
Triglycerider mäts med hjälp av ett enkelt blodprov som kallas lipoprotein analys. Fråga din läkare om att testa om du:

är överviktiga eller har överskott magen fett massor
Ät av sötsaker och /eller kolhydrater som gjorts med vitt mjöl
är pre-diabetiker eller diabetiker
Har metabola syndromet eller problem med sköldkörteln
Ta medicin blodtryck, p-piller, hormonbehandling eller kortikosteroider
har en familjehistoria av triglycerider problem
8.

två naturliga receptbelagda läkemedel kan hjälpa till med riktigt tuffa TG problem. Fråga din läkare om

en omega-3 Rx: Called Lovaza, det är FDA godkänt för att hjälpa till att tämja triglycerid nivåer över 500 mg /dL

A niacin Rx. Finns under varumärken som Niaspan och Niacor, halverar detta B-vitamin triglycerider samtidigt höja nivåerna av det "goda" HDL-kolesterol.


Previous:nothing Next:hur man kan förebygga missdiagnosing hjärtsjukdom hos kvinnor

Relaterade artiklar


 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
 • tidiga hjärtattack symptom
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • hur man bygga upp medvetenhet om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • hur man kan vara snäll mot ditt hjärta
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man kan reducera risken för hjärtsjukdomar
 • hur man vet om du har ett friskt hjärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com