hur man använder "mitt porträtt familjens hälsa" från Surgeon General

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-30
Familj sjukdomshistoria är en del av din totala hälso-och sjukvården. Det ger ett fönster in vilka typer av sjukdomar som du kan potentiellt vara i riskzonen för och därmed varna läkare att vidta vissa förebyggande åtgärder, om tillgängligt. Till exempel, om personer i din familj har haft tjocktarmscancer vid en tidig ålder, då kan du behöva starta din kolon cancerscreening tidigare än rekommenderad ålder av 50 år gammal.
Nu finns en ny, lätt att använda och säker online-verktyg från Department of Health and Human Services heter My Family Health Porträtt som du kan använda för att spela in din historia familj hälsa, dela med andra familjemedlemmar om du vill och även ge till din vårdgivare.

Du behöver:
information om din hälsa
. Information om din familjs hälsa.


1.
Gå till http://familyhistory. hhs. gov och klicka på Skapa en släktforskning att komma igång.

2.
Ett litet fönster visas där du kan skriva dina uppgifter. Det kommer att be om grundläggande information såsom födelsedatum, längd och vikt. Du kommer också att ange villkor som du för närvarande kan ha, om några, och i vilken ålder du var diagnostiseras med det.
3.
Härnäst kommer du bli uppmanad att ange antalet syskon , mostrar, morbröder och barn du har. Detta kommer att skapa din stamtavla. Det kommer då att lista alla ovannämnda familjemedlemmar. För var och en, kommer du lägga sin diagnos och ålder vid diagnos.
4.
Du kan antingen spara ditt arbete att komma tillbaka till det senare, eller klicka på Visa Diagram och diagram för att se dina familjens hälsa historia. Nyckeln till symboler visas överst på sidan. Du BMI (Body Mass Index) kommer också att visas.
Det är viktigt att notera att du bara kan spara dokumentet på din egen dator eller USB-minne. Det finns detaljerade instruktioner på hemsidan om hur man gör detta.
5.
Efter att du angett den information som du kan dela det med din läkare och behålla en kopia för dig själv. Filen kan också överföras till elektroniska journalsystem.
Om du vill dela detta med andra familjemedlemmar, din moster till exempel, är allt hon måste träda in henne information.
6.
Vid det här laget, du är förmodligen fråga om integritetsfrågor. Enligt webbplatsen är informationen du fyller i endast tillgänglig för dig och ingen annan. Regeringen, arbetsgivare eller hälsa försäkringsbolag kan inte komma åt denna information. Om du väljer att dela dokumentet med familjemedlemmar, föreslår de att använda en krypterad e-post eller spara dokumentet på en CD eller USB-minne sedan överföra det till den andra personen.

Tips och varningar


 • Det tar cirka 15 till 20 minuter att slutföra detta. Självklart om du har en stor familj kan det ta längre tid.
 • När du är klar med inspelningen din historia familjen hälsa, diskutera det med din läkare. Det kan finnas en del information som hon inte kände till tidigare.
 • igenom FAQ-sektion på webbplatsen för att bekanta dig med hur programmet fungerar och att ta reda på fördelarna med att ha en noggrann familj hälsa historia.
 • Följ rekommenderade säkerhetsåtgärder för att säkerställa din integritet skyddas.


 • Previous:nothing Next:hur man kan spara papper

  Relaterade artiklar


 • hur man kan reducera risken för hjärtsjukdomar
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man bygga upp medvetenhet om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • hur man vet vad positioner är säker och bekväm för sex under graviditeten
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • tidiga hjärtattack symptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com