hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-05-07
Hjärtsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i landet. Lyckligtvis kan risken för hjärtinfarkt minskas avsevärt genom att göra enkla kost och livsstilsförändringar. Du vet säkert redan hur viktigt det är att sänka fett och kolesterol innehållet i din kost, men vad om alkohol? ? Hur alkohol påverkar risken för hjärtattack
1.
Även om det kan tyckas från ett intuitivt synvinkel att alkoholkonsumtionen skulle vara en negativ när det kommer till hjärtat, kan det motsatta vara sant så länge eftersom det inte konsumeras i stora mängder.
2.
En studie publicerad i Archives of Internal Medicine upp frågan om alkohol och risken för hjärtinfarkt. Denna studie tittade på 8. 867 män som ledde en hälsosam livsstil och var av normal vikt, icke-osande, och aktiv. De tillfrågade männen om deras alkoholvanor dricka och följde dem under en sexton år. Resultaten visade att män som drack en måttlig mängd alkohol varje dag hade lägre risk för hjärtattack än man som undvek alkohol helt. Måttlig alkoholkonsumtion definierades som att dricka allt från en halv av en drink eller två drinkar per dag.
3.
Även om detta samband är verkligen uppmuntrande, bör det vägas mot den kunskap som alkoholkonsumtion är förknippad med andra hälsoproblem som leversjukdom och kan öka risken för vissa typer av cancer. Av denna anledning skulle det vara svårt att allmänt rekommendera daglig alkoholkonsumtion som en förebyggande åtgärd för en hjärtattack. Det bör också noteras att denna studie utfördes endast på män och alkohol inte har samma riskreduktion för kvinnor. Alkoholkonsumtionen bland kvinnor har också den nackdelen att öka risken för bröstcancer.
4.
Om du en manlig är, bör du delta i måttlig alkoholkonsumtion för att minska risken för hjärt- attack? Den bästa metoden kan vara att diskutera denna fråga med din läkare. Om du har en normal lever-och en låg risk för alkoholism, kan din läkare uppmanar dig att ta en drink eller två varje dag. I detta fall kanske rödvin vara ett bra val eftersom det är högt i hjärtat friskt polyfenoler. Det skulle vara viktigt att begränsa konsumtionen av någon alkohol dryck till två om dagen eller mindre för att undvika potentiellt andra medicinska problem relaterade till alkoholkonsumtion. Din läkare kan också rekommendera att ha din leverenzymer kontrolleras genom ett blodprov var sjätte månad om du dricker alkohol regelbundet.
5.
Oavsett om du dricker måttliga mängder alkohol för att minska risken för hjärtinfarkt, äta en hälsosam kost, bibehålla en hälsosam vikt, motionera och undvika rökning är alltid bra metoder för hjärtinfarkt förebyggande.


Previous:nothing Next:hur man vet om du har ett friskt hjärta

Relaterade artiklar


 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • Hur dödar hjärtsjukdom dig?
 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur ska hjärta smart
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • Hur hjärtat fungerar?
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com