hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-29
Som dina föräldrar, vänner och även grannar blir äldre du kan hitta dig själv chauffering dem för matinköp, hår nedskärningar, klubbträffar, olika ärenden och läkarbesök. Det sista är det viktigaste att vara säker på att göra det rätt
1.
Om din äldre granne eller en familjemedlem har problem med bilkörning eller saknar transport, prata med dem ofta via telefon eller titta in för att se vad deras behov är. När de har en hälsofråga, uppmuntra dem att schemalägga en läkare besök och erbjuda dem skjuts.
Gör en notering för att påminna dig om datum och tidpunkt för mötet.
2.

Se till att du tillåter gott om tid att plocka upp den som går till doktorn. Någon som äldre går mycket långsammare och kan även använda en käpp, rullator eller ens en rullstol som tar tid att ladda i bilen.
3.
Samla all medicin recept och över- de receptfria läkemedel som din vän eller familjemedlem användningsområden. Lägg dem i en liten påse att ta med dig. Detta gör att läkaren vet säkert vad patienten har tagit och undviker motstridiga läkemedelsförskrivning. Läkaren kan kontrollera om föreskrifterna behöver uppdateras samt att se till att patienten är följande instruktioner.
4.
Om det snöiga vädret vara säker på din bil är rensat och varmt inne . Om du har en plats-varmare, jag är säker på att din passagerare kommer att uppskatta det också. De kan behöva hjälp med stegen och trottoarer om de är smart. Ett fall kan få katastrofala följder som ben växa spröd med åldrandet.
5.
På resan till läkarmottagningen frågesport din passagerare om vad de behöver för att tala om för läkaren eller frågor de behöver för att frågar. Du kan göra en lista över dessa som du väntar i väntrummet. Även om det, kolla flygblad som kan vara av intresse för dig och din vän. Ta dig tid att chatta och fånga upp deras nyheter. Göra denna resa mer som en vänlig besök än en resa till läkare för att hålla ångesten nivån på ett minimum.
6.
Gå in på doktorns kontor med patienten för att ge extra uppsättning öron. Gör anteckningar om vad doktorn säger eller ens ta en röststyrd brännaren längs att vara säker på att alla har samma information.
7.
Om ett recept utfärdas, ta dig tid att fylla den på väg hem. Under resan berättar om sina planer så du kan vara säker på att de kommer att följa läkarens anvisningar. Ta reda på om de behöver hjälp transporterar dessa ut.


Previous:nothing Next:hur tupplur

Relaterade artiklar


 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • hur man kan vara snäll mot ditt hjärta
 • hur du skyddar dig från MRSA
 • hur man bygga upp medvetenhet om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • hur man kan förutspå hjärtsjukdomar genom håravfall
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man lever längre - helt enkelt, lätt
 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur ska hjärta smart
 • hur man kan bli av med hemorrojder
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com