hur man minska risken för en andra hjärtattack

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-05-01
Få saker är så skrämmande eller som att öppna ögonen som att få en hjärtattack. Händelsen sätter dig ansikte mot ansikte med insikten att du behöver göra några stora förändringar i ditt liv. Kost, motion och metoder för att hantera stress blir avgörande i dina prioriteringar. Det finns även vissa personlighetsdrag kan du behöva arbeta med. Det hela börjar med en plan

Du behöver:. .
Yogamatta eller handduk


1
Motion är viktigt att avvärja en andra hjärtattack. . Hjärtat är en muskel och det kommer att växa sig starkare med motion. Om inte din läkare har instruerat dig annars, en timme en dag med promenader är utmärkt. Undvik att köra eller höga höjder eftersom detta kommer att sätta mycket mer anstränger hjärtat än den behöver. Dessutom utövar inte när du äter för minst två timmar.
2.
Göra bättre val med din kost. Ät massor av grönsaker, några frukter och begränsa köttet du äter till kyckling och kalkon. Fisk är också fantastiskt för din hälsa. Du vill undvika fet mat som de kommer att slamma igen dina artärer. Inte äter för mycket eftersom din vikt måste hålla sig friska för att ditt hjärta inte överansträngning och bli ansträngd. Speciellt inte äter stora måltider på kvällen. Detta är dåligt för din vikt, matsmältning och sömn.
3.
Undvik alkohol. American Heart Association rekommenderar att män ska ha mer än två drinkar och kvinnor inte mer än en drink om dagen. Större mängder alkohol kan leda till högre incidens av högt blodtryck, bröstcancer och fetma. Incidensen av alkoholism, självmord och dödsfall genom olycksfall är också mycket högre. AHA rekommenderar nu att om folk inte dricker de skulle vara bättre att inte starta. (Se länk nedan för hela artikeln. )
4.
Tänk sätt att sakta ner om du är en typ-A personlighet. Typ-A personer är perfektionister, i hög grad driven för att lyckas. Känsla en konstant känsla av brådska och bekymrar dig över att få allt gjort i tid och exakt rätt är också av typ-A drag. Dessa drag hålla folk i ett tillstånd av hög stress och även oro som är grogrund för andra hjärtinfarkt att komma ur. Detta är en hård livsstil för att förändra och många människor måste söka professionell hjälp för att göra verkliga framsteg.
5.
Sänk stress med avslappning-produktion. Ta upp Tai Chi, som är en mild form av rörliga och andningsövning som är avkopplande och bidrar till att förbättra kroppens hälsa och styrka. Också undersöka yoga, en annan bra val för att minska stress och komma i form. Det finns också avslappningsövningar som du kan läras ut. Biofeedback, kreativ visualisering, självhypnos och lyssna på interaktiva avkoppling band är alla bra val. Tänk på att ta upp en avkopplande hobby som teckning eller fotografi, bygga fågelholkar eller tar hand om rosor, som alla är avkopplande.
6.
hantera ditt schema för att minska frenesi. Ta inte på så mycket på en dag som du tar till rusa och springa runt i panik. Gör en att göra-lista som inkluderar tid att äta ordentligt, att utöva och ta hand om dig själv.
7.
Håll kontakten. Personer med tid för vänner och delade (ingen stress) aktiviteter som familjen grillfester eller en dag på stranden tenderar att stanna mer avslappnad än dem som inte har tid att spela. Play är en viktig ingrediens i en sund kropp och psyke, så tro inte på det som oseriöst men en nödvändig del av ditt liv.

tips och varningar


 • Lär dig hjärtinfarkt utlöser: rökning, övervikt, fet mat, stress, brist på motion, perfektionism och overindulging i alkohol. Nu arbetet med att ta dessa saker ur ditt liv en dag i taget.
 • inte missbrukar alkohol. Om du dricker, begränsa intaget till två drinkar per dag för en man och en för en kvinna. Om du inte dricker, startar inte.


 • Previous:nothing Next:hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom

  Relaterade artiklar


 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • hur ska hjärta smart
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
 • hur man identifierar hjärtarytmier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com