hur man vet om du har ett friskt hjärta

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-05-06
Ta reda på om du har ett friskt hjärta kan du övervaka ditt kolesterol, vikt, blodtryck och diverse andra siffror för ett friskt hjärta. För att komma igång, titta på dessa mål siffror och jämföra dem med dina resultat

Du behöver:.
Fysisk undersökning
. Blod kemilaboratorium resultat.


1.
Se din primärvårdsläkare (PCP) och har ett komplett fysisk undersökning. Berätta för din läkare du vill övervaka din hälsa och att skicka dig en kopia av din laboratorieresultat. Min läkare gör detta automatiskt, men om din läkare inte sända dessa resultat, begär det. Den första är en startpunkt eller "grundläggande" och då du vill söka efter trender. Är dina nummer söderut?
2.
Titta på din totalkolesterol nummer. Detta antal bör vara mindre än 200 mg /dl. Om den är högre än 240mg/dL anses det hög. Om det är 200-239, anses det som gränsfall så att dina mål bör vara lägre än 200 mg /dl.
3.
Spåra dina LDL-kolesterol. Den LDL-kolesterol är känd som "onda" kolesterolet. Ditt hjärta hälsa är beroende av många olika faktorer men läkarna människor stat som är i "låg risk" för hjärtsjukdomar bör ha ett nummer som inte överstiger 160mg/dL. Människor i "hög risk" bör sträva efter att hålla sina LDL mindre än 100.
4.
Monitor din goda kolesterolet också. Kvinnor vill ha deras goda kolesterolet (HDL) nummer som skall 50mg/dL eller högre och män vill att deras HDL att vara 40 eller mer för ett friskt hjärta.
5.
Spåra ditt blodtryck, fasteglukos och body mass index för att avgöra hur frisk du är. Blodtrycket bör normalt vara lägre än 120/80. Fasteglukos är bäst när det är mindre än 100 mg /dL. Men om det sjunker till 70 eller under, är en person som för hypoglykemiska. Din kropp massa bör vara omkring 25 kg /m.
6.
Mät midjan. Vår midja tenderar att komma bort från oss ganska snabbt när vi mogna men experterna har fastställt att kvinnor med högst 35 inches och män med högst 40 inches för en midja eller fortfarande i en sund intervall.
7 .
Lär dig att läsa din laborationsrapport. Det är inte svårt att hitta dessa nummer och spåra ditt hjärta hälsa. Siffrorna ger dig ett hum om du är på ett påskyndat till hjärtsjukdomar.


Previous:nothing Next:tidiga hjärtattack symptom

Relaterade artiklar


 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • hur ska hjärta smart
 • hur man kan beräkna din målsatsen graviditet hjärta
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom
 • hur man kan reducera risken för hjärtsjukdomar
 • tidiga hjärtattack symptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com