om hjärtsjukdomar och ärftlighet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-05-11
Hjärtsjukdom är en av de vanligaste dödsorsakerna i vårt samhälle. Det finns ärftliga faktorer som bidrar till risken att utveckla vissa sjukdomar, däribland hjärtsjukdomar. Du kan inte ändra din familj historia eller de gener du ärver, men du kan kontrollera och ändra din livsstil och hälsovanor

Du behöver:.
Rinnande varmt vatten
. Flytande tvål.
Ren handduk.
Pappershandduk.
Alkoholbaserade hand sanitizer.

känna din släktforskning

Du bör känna till hälsoinformation om dina nära släktingar, mor-och farföräldrar, föräldrar, mostrar, farbröder, kusiner och syskon. Familjens historia är en av de viktigaste riskfaktorerna för hälsofrågor som hjärtsjukdom, som familjemedlemmar dela arv, miljö, livsstil och vanor. Familj historia belyser både personens gener och andra gemensamma riskfaktorer. Att ha en familjemedlem med en viss sjukdom betyder inte att du kommer att utveckla samma sjukdom, tyder det bara att du löper större risk och bör anta hälsosam livsstil för att minska din risk.

Dela din släktforskning

Gör Se till att andra nära anhöriga känner släkthistoria så att de kan använda det till sin fördel också. Ge familjen historia med din läkare, att hjälpa honom göra en ordentlig bedömning. Det kommer att hjälpa din läkare att veta vad du måste testas och kontrolleras för vid vilken ålder och hur ofta. Att känna din släkthistoria också kommer att hjälpa din läkare att be dig de rätta frågorna och ge förslag till dig angående din hälsa, livsstil och vanor

Vet Riskfaktorer

Riskfaktorer för hjärtsjukdom inkluderar:. Familjens historia av hjärtsjukdomar , fetma, högt kolesterol, höga triglycerider, höga stress, stillasittande livsstil, rökning, överdriven alkoholkonsumtion, typ 2-diabetes, och högt blodtryck. Många tror att de har "dåliga gener" på grund av sin släkthistoria. Det finns inga bra eller dåliga gener, det är samspelet mellan gener med miljön och beteendemässiga riskfaktorer som betyder mest, och dessa är saker som går att ändra. Den bästa strategin för att bevara din hälsa är att minska riskfyllt beteende som rökning, och öka antalet friska beteenden som utövar.

Vet hur man handskas med Riskfaktorer

Om du vet att du är i riskzonen för en viss sjukdom som hjärtsjukdom sjukdom kan du ta positiva åtgärder för att förhindra den eller fördröja starten. De flesta riskfaktorer för hjärtsjukdom kretsar kring vikt, kost och motion. Om du är överviktig, gå ner i vikt. Detta kommer att innebära att ändra dina kost och utövar mer. Om du har högt kolesterolvärde att ändra din kost och motionerar mer kommer att hjälpa till att kontrollera det också. Kost och motion är viktiga för kontroll och förebyggande av typ 2 diabetes och högt blodtryck, två främsta orsakerna till hjärtsjukdom. Andra livsstilsförändringar behövs om du röker, dricker för mycket, eller har för mycket stress ditt liv. För någon eller alla av dessa kan du behöva lite professionell rådgivning eller beteendemässiga hjälpa, men om du inte lyckas förändra dessa vanor du kommer inte att minska risken för hjärtsjukdom och hereditet kan bli din historia.

Övertygar Statistik

Enligt Dr Emily Senay, har nya studier funnit att en person med både en första graden och en andra gradens släkting som drabbats av hjärtsjukdom innan ålder 60 är cirka 10 gånger större risk att lida av hjärtsjukdom tidigt än någon med ingen hjärtsjukdomar i hans släkthistoria.

Enligt Dr Jill Pell, rapportering i "British Medical Journal," 14 procent av familjer har en historia av hjärtsjukdomar, och dessa familjer svarar tillsammans för 72 procent av tidiga dödsfall i hjärtsjukdom, och dessa familjer står för 48 procent av allvarliga hjärthändelser. Pell rapporterar också att "screening de nära släktingar och vidta åtgärder mot riskfaktorer som högt kolesterol, rökning, diabetes och högt blodtryck kan hindra mer än 80 procent av de tidiga hjärtinfarkter som inträffar i Storbritannien varje år. "

Previous:nothing Next:hur man firar nationella hjärta månad

Relaterade artiklar


 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • Hur hjärtat fungerar?
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • hur man vet om du har ett friskt hjärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com