BMI för barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-09
Body Mass Index (BMI) beräknas genom att ta hänsyn ett barns längd och vikt. BMI används för att bestämma en ungefärlig kroppsfett, det varierar efter ålder och kön. Ofta är BMI markeras på ett BMI för ålder diagram som ger percentilen ranking jämföra barn med andra av hans samma kön och ålder. Diagrammet kommer också att ange om är barnets vikt som anses hälsosamt. American Academy of Pediatrics rekommenderar att läkarna beräkna ett barns BMI början vid 2 års ålder. Friska viktintervall ändras för varje månad av ett barns liv.

BMI Formel

Den formel för beräkning av BMI är vikt (lb) /längd (i) i kvadrat x 703. En online-kalkylator är tillgänglig från Centers for Disease Control (se Resurser).

BMI Diagram

BMI tillväxtkurvor svarar för en mängd olika faktorer, inklusive vikt, längd, kroppsbyggnad och huvudomfång. De kan även erhållas från CDC (se Resurser).

BMI Ranges

BMI hos barn i allmänhet varierar från 12 till 34. Friska BMI är beroende på barnets exakta ålder och höjd vid varje given tidpunkt. Det är därför omöjligt att säga exakt vad ett bra BMI är det.

Vad BMI Bestämmer

BMI är ett mått på hur mycket fett i kroppen, och kan användas för att avgöra om ett barn är underviktig, överviktig eller feta.

BMI kategorier

Percentil ranking används för att avgöra om barnet är på en hälsosam BMI och vikt. Om BMI percentilen är under 5 procent, är barnet undervikt. Om det är någonstans från 5 till 85 procent, är barnet som anses vara en hälsosam vikt. Om BMI percentilen är 85 till 95 procent, är barnet anses överviktiga, och allt över en 95-percentil anses lida av fetma.

Andra tester för att avgöra kroppsfett

Även BMI-beräkningar används som en screeningmetod, andra tester är ofta nödvändiga för att bestämma fetthalten i kroppen. Med en hudveckets mätning är ett sätt på vilket en läkare kan bedöma kroppsfett. Dessutom får dubbel energi röntgen Absorptiometry och vattnet vägning användas för att mäta kroppsfett.

Previous:nothing Next:hur man kan öka progesteron under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga svampinfektioner med diet
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom
 • hur man kan öka progesteron under graviditeten
 • hur ska tidlösa
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
 • hur man använder DAMBINDA
 • om droger alkohol och tobak
 • mens "frisyr lockigt hår
 • hur man kan beräkna din målsatsen graviditet hjärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com