Hur man sover bättre under dagen

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-23
Beroende på ditt schema, kan du finna dig behöver sova medan resten av världen är vaken. Detta kommer sannolikt vara fallet om du arbetar nätter på ditt jobb eller måste gå upp mycket tidigt på morgonen för att gå till jobbet. Dessutom kan du vara den typ av person som behöver en middagslur att fungera bäst. Samtidigt som de får den sömn du behöver är stor, kan det vara svårt att göra det under dagen. Om detta är fallet för dig, kanske du vill ta del av följande åtgärder för att förbättra din sömn.

Du behöver:
TeaBookLavender lotionPajamasBlack ut nyanser, gardiner eller blindsEar plugsFan Noise Maker


1
Förbered kroppen för sömn genom avveckling. . . Det spelar ingen roll vad resten av världen gör om det är dags för dig att somna. Du kommer att vilja din kropp vara i en avslappnad läge. Smuttar på en kopp te läggdags, läsa en bok, eller använda lite lavendel-doftande lotion. Vad du skulle göra på natten, använda det under dagen när du planerar att gå i vila.
2.
Klänning för sängen. Ändra från dina jeans och t-shirt och sätta på din pyjamas. Om du känner dig osäker, kommer du att bli mindre avslappnad och mindre benägna att somna. Du kommer också att bli mindre benägna att gosa under sängen täcker om du är påklädd.
3.
Gör ditt sovrum mörkt. Se till att du drar för gardiner eller persienner för att förhindra att så mycket ljus som möjligt från att komma in på rummet. Om det fortfarande är för ljust, överväga att köpa black-out nyanser, gardiner eller persienner för ditt rum. Dessa kan köpas på de flesta gardin butiker som JC Penny och avser att blockera ljus från att komma in i ditt rum.
4.
Minska dagtid så att det inte avbryter din sömn. Om du är en tung sovande, kan du vara bra att sova oavsett ljudnivån. Men om du inte är, kan du finna dig ständigt vaknat. Prova att bära pluggar skum öra i öronen för att minska buller. Dessa är mycket lätt att bära och finns på de flesta droger butiker som Walgreens. Dessutom kanske du vill slå på din fan som en källa av vitt brus för att hjälpa invagga dig att somna. Du kan också köpa en sund klocka maskin larm och överrösta ljuden av dagen med ljudet av regndroppar, vattenfall, kvittrar fåglar eller vågor på havet.
5.
Informera din familj eller rumskamrater att du kommer att sova under dagen och be för deras övervägande. På detta sätt kommer de att vara medvetna om och kan antingen lämna huset eller åtminstone hålla ner volymen.


Previous:nothing Next:naturliga opiater detox

Relaterade artiklar


 • hur man kan förebygga svampinfektioner med diet
 • hur man kan förutspå hjärtsjukdomar genom håravfall
 • barn blodsocker räkna
 • effekterna av nikotin på prenatal utveckling
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
 • hur du håller ditt hjärta friskt och gå ner i vikt
 • varje vecka av graviditeten
 • hur man kan reducera risken för hjärtsjukdomar
 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur man minska risken för hjärt-kärlsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com