Hur rökning effekt dina lungor?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-25

effekterna av rökning cigaretter

När en person röker cigaretter, andas han eller hon en uppsjö av kemikalier i kroppen via lungorna- -varav många är giftiga.

lungor och luftvägar börja förändras

Efter en person har rökt under en tid kommer de att uppleva förändringar i sina lungor och luftvägar, och kan vara mer mottagliga för förkylningar och lunginflammation eller allvarliga biverkningar av det. De tenderar att uppleva hosta, väsande andning, andfåddhet och täta kallt och lunginflammationer. De celler som producerar slem i lungorna börja öka i storlek och antal, och slem blir tjockare också. Eftersom slem är vanligare i lungorna för rökare, förblir det i luftvägar och lungor och träskor upp dem, att personen i fråga hosta ofta.

Lungorna kan inte tvätta sig själva

håren i lungorna, eller cilier, fungera som reningssystem för lungorna. Men när folk röker, fördröjs den flimmerhåren s städning kapacitet och minskar också mängden av dessa hårstrån på lungorna. Detta orsakar slem för att bygga upp också.

Lungor blir irriterad och inflammerad

Med tiden lungorna blir smala och mängden av luftflödet de får minskas. När människor fortsätter att röka, kan de gå in hosta passar och uppleva extrem irritation. Människor som röker ofta över tiden kan helt förstöra deras lungor. Detta händer eftersom rökning så småningom gör det omöjligt för lungorna att transportera syre till resten av kroppen.

Lungskada

Innan lungorna är helt förstörda, de förlorar förmågan att skydda sig mot infektioner, lämnar kroppen mottagliga för cancer, infektioner och sjukdomar. De kemikalier i cigarettrök kan förvandla friska lungceller i cancerceller lunga celler.

KOL

Röka cigaretter kan orsaka kronisk obstruktiv lungsjukdom, som omfattar kronisk bronkit och emfysem. När detta händer, lungorna inte kan få tillräckligt med luft, eftersom luftflödet går in och ut ur lungorna blockeras. När rökare har kronisk bronkit, de har en långvarig hosta och en massa slem i lungorna, vilket förhindrar luftflödet, vilket gör det svårt för dem att andas.

passiv rökning

effekterna av rökning på lungorna är inte begränsat till rökare. Passiv rökning kan skada lungorna också. Människor som andas in passiv rökning kan få lunginfektioner, lunginflammation, lungcancer och har väsande andning, en kronisk hosta och ökad slem.

Previous:nothing Next:hur man gör en kudde buck skrov

Relaterade artiklar


 • trötthetsbesvär
 • hur man kan vara snäll mot ditt hjärta
 • hur man rengör kryptiska tonsillerna
 • hur man kan öka progesteron under graviditeten
 • hur man undviker graviditetsillamående under graviditeten
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • Hur identifiera barn symptom
 • hur man gör fred med olyckliga människor
 • hur man sköter om en hänga spik
 • hur du håller din sjukförsäkring minimala avgifter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com