behandling av kronisk diarré hos småbarn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-14

Problem När ditt barn lider av kronisk diarré, vilket är diarré som varar i mer än 2 veckor, det är verkligen viktigt att få fram av detta tillstånd. En av de främsta anledningarna till detta är uttorkning, eftersom mer vätska förloras med diarré än en normal avföring. Det är dock rekommenderat att du konsultera en läkare om ditt barn upplever episoder av diarré i mer än tre dagar, enligt International Foundation funktionella mag-tarmsymtom, eftersom det kan vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd.

diarré och uttorkning

Om ditt barn blir uttorkad, kommer hon att börja slutändan uppvisa vissa symptom som kännetecknar detta tillstånd. Den mest uppenbara är att en torr mun och en förhöjd törst som skulle framkalla ett irritabilitet inte vanligt i ditt barn. Du kommer också att börja märka en minskning i våta blöjor och gråt utan tårar (eller färre tårar än normalt). Vanligtvis kommer hon verkar ha något insjunkna kinder liksom insjunkna ögon. Att behandla detta uttorkning, kan du ge ditt barn en vätskeersättning, utspädd saft (helst orange) eller vatten. Självklart, låt ditt vatten barn dricka när hon vill det eller begär det, men du bör också se till att hon har ungefär en kopp vatten efter varje avsnitt av diarré.

Behandla diarré

Nu när du har tagit hand om hydrering kan du hantera diarré. Använd inte några mediciner (om inte ordinerats av läkare) att behandla detta tillstånd. De kommer inte att fungera rätt och kan orsaka mer problem för ditt barn. I stället, medan det kan tyckas något bakvända, bör du få ditt barn att äta. Mata inte honom hans regelbundna måltider, bryta dem i mindre måltider under dagen. Sex till åtta måltider bröts sönder med jämna mellanrum kan faktiskt hjälpa till med diarré. Enligt International Foundation av funktionella mag-tarmsymtom, bör du hålla sig till livsmedel som är lättare för ditt barn att smälta, eftersom de kan minska den tid som diarré.

Rekommenderas Foods

Ett av de bästa livsmedel för att ge ditt barn lider av diarré är ris spannmål. Det är lättsmält och något han är förmodligen bekant med. Du kan också ge honom bröd eller pasta. Potatis, bönor och kokta morötter är också bra alternativ. Du kanske även vill ge honom lite äppelmos eller krossade bananer. Också överväga att ditt barn några lätt salt mat för att hjälpa ersätta saltet förlorade med diarré, speciellt om du inte använder en vätskeersättning. Känn dig fri att ge honom lite kex eller ens pretzels men undvika livsmedel som innehåller mycket socker och fett.

Andra symptom

Om ditt barn lider av andra symptom tillsammans med sin diarré, som en feber, mörk avföring, blod i avföring och magkramper, kan det vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd, och du bör uppsöka läkare omedelbart. Ditt barn kan drabbas av en virus-eller bakterieinfektion, en födoämnesallergi, en parasit eller en tarmsjukdom.

Vätskeersättning

oral rehydrering lösningar finns i butiker och på nätet, eller så kan du helt enkelt göra din egen lösning på hemmaplan. Oral rehydrering lösningar inkluderar CeraLyte och HydraLife. För att göra din egen vätskeersättning, blanda 1 liter vatten, 1 tsk. salt och 8 tsk. av socker i en flaska eller behållare tills upplöst. Resurser avsnittet innehåller ytterligare information om hur mycket vätskeersättning bör du ge ditt barn bygger på hennes vikt.

Previous:nothing Next:varje vecka av graviditeten

Relaterade artiklar


 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • hur ska tidlösa
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
 • hur man kan beräkna din målsatsen graviditet hjärta
 • hur man identifierar hjärta tecken attack varning i kvinnor
 • hur ska hjärta smart
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • Hur dödar hjärtsjukdom dig?
 • hur man hittar sjukvård för ett barn med Downs syndrom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com