fördelar och nackdelar med att använda Gardasil vaccinet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-04
Humant papillomvirus, vanligen kallad HPV, är ett vanligt sexuellt överförbara virus. HPV-infektioner är vanligtvis milda och får inte ha några symptom alls. Viruset går oftast över av sig själv, och infektion är i allmänhet inte en traumatisk händelse. Tyvärr finns det många olika varianter av HPV-virus, och vissa av dem kan leda till livmoderhalscancer. Gardasil är en vaccination som godkänts av FDA för att skydda kvinnor mot vissa former av HPV-viruset i ett försök att minska risken för livmoderhalscancer.

Skydd

Gardasil skyddar kvinnor från fyra olika typer av HPV-viruset. . Två av de HPV stammar Gardasil skyddar mot svarar för 70 procent av alla livmoderhalscancer, enligt CDC. Vaccinationen skyddar inte mot alla typer av livmoderhalscancer och ger inte fullständigt skydd för alla.

Ålder

Food and Drug Administration har godkänt Gardasil enbart för flickor som är nio och 26 år ålder. De flesta människor utsätts för HPV i tjugoårsåldern, så att vaccinet var bara testats på flickor och unga kvinnor i kliniska prövningar.

Flera injektioner

Om du inte väljer att ha dig själv eller din dotter vaccinerats med Gardasil, kom ihåg att behandlingen kräver tre skott. Den första injektionen kan ges när som helst. En andra injektion behövs 2 månader efter den första injektionen, och en sista injektionen ges 6 månader efter den första injektionen.

Inte ett botemedel

Medan Gardasil tros vara effektiva på att skydda kvinnor från HPV exponeringen, Vaccinet kommer inte att skydda dem mot alla stam av HPV som en kvinna redan har utsatts för. Gardasil kan erbjuda skydd före HPV exponering, men inte bota eller ångra tidigare HPV-exponering.

Varning

Du bör vara medveten om att WebMD Health News rapporterar att CDC och FDA fick mer än 7. 000 biverkningsrapporter som involverar människor som fick Gardasil vaccination inom en 22-månaders period. Gardasil har inte visat sig vara orsaken till dessa biverkningar, men vissa läkare har uttryckt sin oro Gardasil säkerhet.

Previous:nothing Next:hur man rengör kryptiska tonsillerna

Relaterade artiklar


 • hur man rengör kryptiska tonsillerna
 • hur man bromsa en Snabb hjärtrytm (takykardi)
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • hur tupplur
 • hur man uppfostrar barn med särskilda behov
 • hur man får din man att gå ner i vikt
 • hur hålla längre i sängen och gå ner i vikt samtidigt
 • Hur dödar hjärtsjukdom dig?
 • Hur hjärtat fungerar?
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com