graviditet Food Guide

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-18
Graviditet kan göra konstiga saker med en kvinnas aptit. Hon kan utveckla en aversion för några av de livsmedel hon tidigare älskat. Hon kan också börja ha konstiga sug. Oavsett hur hennes aptit förändringar, dock kommer hon måste se till att hon konsumerar tillräckligt näringsämnen för att ge näring hennes ofödda barn. Att ha en guide graviditeten mat på sidan kan hjälpa en mamma-till-vara stanna på rätt spår

Du behöver:.
Hand oilNail soapTowelSmall bowlBody eller nagelband scissorsAntibiotic ointmentBand-AidHand grädde

. hälsosamma val

Under graviditeten, det finns ingen särskild sak en kvinna bör äta för att hålla sig frisk och hjälpa sitt barn att växa och utvecklas. Istället bör hon äta mycket av de saker en person normalt behöver för att förbli frisk, till exempel frukt, grönsaker och fullkornsprodukter. Medan hon inte behöver avstå från fett och godis, ska hon hålla sin konsumtion av dessa saker till ett minimum, eftersom de inte är bra för hennes hälsa. Dessutom, om hon äter för många av dem får hon äta mindre av bra mat hennes kropp behöver.

Kalorier

Det är en populär missuppfattning att en gravid kvinna måste äta en massa extra mat. Medan hon är närande hennes ofödda barn, är hennes baby mycket liten och inte behöver kalorier och näringsämnen i en fullvuxen person. Enligt Parents. com, en gravid kvinna i regel bara behöver konsumera ungefär 300 extra kalorier per dag, och det är i de två sista trimestern av graviditeten. Även om det är okej och normalt att ge efter för mat cravings, äta stora mängder kalorier kan bidra till viktökning än vad som rekommenderas under sin graviditet.

Livsmedel ska undvikas

Det finns vissa livsmedel en kvinna bör undvika medan hon är gravid. Detta inkluderar något med råa ägg i den. Detta beror på att konsumera råa ägg skulle kunna låta henne kontrakt salmonella, en bakterie som kan göra henne väldigt sjuk och även låta henne bli uttorkad på grund av kräkningar och diarré. En gravid kvinna bör också undvika råa sushi och opastöriserad juice eftersom de kan också utsätta henne för patogener.

Fisk

Fiskar kan vara en bra källa av näringsämnen för en gravid kvinna och hennes ofödda barn. Men vissa sorter är särskilt höga i kvicksilver, som kan skada barnets nervsystemets utveckling. Av detta skäl rekommenderar Parents. com undvika fisk som svärdfisk och haj, som är kända för att ha högre halter av kvicksilver i sina kroppar. Även lax och tonfisk kan ha kvicksilver också, kan de olika nivåerna vara lägre. Som sådan, säger FDA att det är i allmänhet säkra att äta ca 12 oz. av denna typ av fisk varje vecka.

Alkohol

De flesta människor är väl medvetna om att dricka alkohol är inte en bra idé under graviditeten. Men vissa människor tror att en liten mängd alkohol är okej för en gravid kvinna. Även om det är sant att mycket drickande bör undvikas, kan måttlig alkoholkonsumtion orsakar också hälso-och utvecklingsfrågor för barnet. Ingen vet säkert exakt hur mycket alkohol är för mycket. Av denna anledning många graviditeten kvinnor väljer att undvika det helt och hållet.

Previous:nothing Next:hur man berättar hur långt du är i din graviditet

Relaterade artiklar


 • hur man kan spara papper
 • tidiga hjärtattack symptom
 • hur man använder kryckor korrekt
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
 • hur man vet vad positioner är säker och bekväm för sex under graviditeten
 • hur man kan förebygga missdiagnosing hjärtsjukdom hos kvinnor
 • Hur dödar hjärtsjukdom dig?
 • hur du håller din sjukförsäkring minimala avgifter
 • hur man ska bekämpa trötthet under graviditeten
 • hur man börjar ta hand om ett hjärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com