hur man använder kryckor korrekt

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-14
Kryckor används vanligtvis för att stödet i förflyttningar när en eller båda av de nedre extremiteterna är skadad eller när återhämtar sig från ett kirurgiskt ingrepp. Läs vidare för att lära sig att vara säker på att din kryckor är korrekt storlek, och hur de skall användas beroende på vilken typ av skada

Du behöver:.
Ett par kryckor, justerbar trä eller aluminium preferredOne par gummi krycka tipsOne par krycka kuddar för den övre armsShoes (om tillämpligt).

Känn din situation


1.
veta vad din skada eller kirurgiskt ingrepp är /var är kritisk, eftersom denna information kommer att ha en direkt inverkan på hur du kommer att kunna mobilisera på kort sikt. Till exempel, om du har drabbats av en mild till måttlig fotled vrickning, kan du få bära så mycket vikt som acceptabel, förutsatt att du är skyddad med hjälp av kryckor. Men om fotleden illa är bruten och du är antingen i behov av operation eller återhämtar sig från den, kan du vara i en situation då total avsaknad av någon vikt på foten och vristen kan krävas flera veckor för att främja en korrekt läkning. Varje scenario dikterar ett annat sätt att ambulerande, och därmed dikterar det sätt på vilket kryckor kommer att användas. Det förekommer stora variationer i hur mycket vikt som kan placeras på en lägre änden och användning av kryckor är beroende av att viktbärande gräns.
2.
Skaffa rätt höjd. När du känner dina begränsningar är det viktigt att kryckor dimensioneras korrekt för att undvika upprätthålla alla skador från missbruk. Det korrekta sättet att kontrollera om din kryckor är rätt inställda är att stå upp så rak som möjligt när du gör en krycka under ena armen. Håll armen ut till sidan av kroppen på en 90-graders vinkel. Om Högst upp på krycka, där underarm pad ligger, ligger 1 till 2 inches under armhålan bör det på ett acceptabelt läge för att undvika onödig press på nerver och blodkärl som ligger i armhålan. Men om det känns krycka "fastnat" upp i armhålan, eller om Påtryckning där redan innan händerna når handgreppet, kryckorna är för höga och bör sänkas.
3.

När rätt höjd på kryckor har fastställts, är det lika viktigt att korrekt justera avstånd mellan toppen på krycka och handgreppet. Om avståndet mellan dessa två punkter är för lång kommer armen hamnar i ett tillstånd av konstant full förlängning, vilket tvingar armbågen till lockout, vilket ställer stora påfrestningar på armbågen.
Om avståndet är för korta, armbågen måste böja för mycket, vilket leder till extrem stress och trötthet på överarmen och alltför stort tryck på handled.
rätt avstånd mellan dessa punkter bör ha armbågen något böjd, men tillåter personen att behålla maximal kontroll av kryckor med majoriteten av vikten fördelas i händerna.
4.
Se till att alla nödvändiga kuddar finns och är i gott skick.
överarmen delen av kryckor skulle komma med kuddar skumgummi. Om inte, få lite. Många människor använder tvättlappar eller handdukar, men dessa kan vara för skrymmande och orsaka potentiella problem. De handtag bör också vara stoppad för att undvika skador på nerv och senan strukturer som passerar genom handflatorna ut.

Var säker på att spetsarna på kryckor har trampdynor. Detta är helt avgörande! Underlåtenhet att ha lämpliga vaddering på tips av kryckor är ett recept för katastrof. Det kryckor kan, och kommer, halka på släta ytor, nästan säkert orsaka en farlig fall.
5.
Få undervisning om hur man navigerar med kryckor. Vanligtvis innebär det mönster för förflyttningar placera kryckor ut framför dig och kliva upp till dem med goda ben, och touch-viktbärande det dåliga om de tillåts. Ofta är detta inte så väldigt lätt att lära, och känns okoordinerade i början. Ofta är det nödvändigt att "leda" med "dåliga" ben, medan försiktigt röra den i golvet för balans syfte.
Om det alls är möjligt, försök att undvika, eller åtminstone minimera, den enbenta "Swinging" rörelse ofta sett på kryckor. Detta är en mycket instabil sätt att ta sig runt, och ökar risken för fall.

Tips och varningar


 • alltid vara säker på kryckor är rätt storlek. Få undervisning på det säkraste sättet att pendla med kryckor. Känn din situation, och vad din viktbärande begränsningar är.
 • Använd aldrig kryckor som är utan ordentlig stoppning. Aldrig sätta full vikt på dig armhålorna-det är riskfylld verksamhet och kan skada nerver och blodkärl i armhålan. Försök att undvika "gungar" på kryckor. Använd inte trasiga eller starkt slitna kryckor.


 • Previous:nothing Next:behandling av kronisk diarré hos småbarn

  Relaterade artiklar


 • hur du håller din sjukförsäkring minimala avgifter
 • hur man använder kryckor korrekt
 • hur man gör brösten växa snabbare
 • hur man kan öka progesteron under graviditeten
 • hur att hålla sig frisk och åldras med värdighet
 • hur man får din man att gå ner i vikt
 • hur man kan minska avgifter i Medicare
 • hur du kan utnyttja din medelåldern depression kreativt
 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com