hur man får djupare sömn

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-10
Enligt National Sleep Foundation, rapport 60 procent av vuxna med sömnproblem två eller fler gånger per vecka. Sömnbrist har allvarliga konsekvenser eftersom det påverkar vår förmåga att koncentrera och funktion. Dessutom kan sova problem leder till en ond cirkel av beroende av stimulantia att hålla sig vaken följt av beroendet av lugnande medel för att få sova. För flertalet friska vuxna, att det största hindret att få sova är stress. Många människor har svårt att vrida sina hjärnor av i slutet av dagen. Ett minut huvudet hit sina kuddar, kan alla de tycker om är vad som hände den dagen, vad som händer i morgon och det stora projektet på grund av nästa vecka. Dessa tankar körs i en konstant slinga och hindrar dem från att somna.

meditation är ett bra sätt att stänga av det oändlig loop i våra hjärnor, vilket möjliggör en mer vilsam sömn. Tvärtemot vad många tror, är meditation inte om att stänga av alla tankar, men ger inte möjlighet för någon tanke att stanna kvar och upprepa. Simple Bedtime Meditation bör göras 10 till 15 minuter före sänggåendet.
1
Lägg dig på rygg och blunda
2
Andas in djupt om din näsa utöka din diafragma och lungor till full kapacitet. Låg med händerna på magen så att du kan känna din membran expanderar. Purse dina läppar, som om visslande, och andas ut genom munnen.
3.
Fokusera på det första andetaget fyller lungorna, och knyta tårna. På andas ut, slappna av tårna och känna din kropp sjunka djupare ner i sängen. .
4
Flytta upp kroppen på varje efterföljande andas in /andas ut, böjning och avkopplande följande muskler: kalvar, lår, rumpa, abs, händer, armar, axlar, nacke och ansikte, och tillåt dig att sjunka djupare ner i säng med varje utandning.
5.
försiktigt direkt tankarna tillbaka till andan och avkopplande varje muskelgrupp när en ovälkommen tanke inkräktar.

tips och varningar


 • Undvik koffein. På eftermiddagen energi dryck kan hjälpa tillfälligt men stimulantia i drycken kommer att störa sova längre. Undvik sömn hjälpmedel. De flesta over-the-counter sömn stöd störa faktiskt den normala cykeln hindrar dig från att ange ett djupt viloläge. Undvik alkohol. Liksom over-the-counter sömn aids, stör alkohol normal sömn cykler. Så även om det inte orsaka dåsighet, det är inte en god natts sömn. Tidning. Sätt dem tankeflykt på papper där de kan behandlas och hanteras. Stäng av TV. Sluta titta på TV minst 30 minuter innan sängen och ge hjärnan en chans att byta till "viloläge".


 • Previous:nothing Next:hur man beräknar glukos i blodet

  Relaterade artiklar


 • personlig hälsoundersökningar
 • hur man firar nationella hjärta månad
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur man använder "mitt porträtt familjens hälsa" från Surgeon General
 • hur man identifierar hjärta tecken attack varning i kvinnor
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • hur man kan bli av med hemorrojder
 • hur man gör fred med olyckliga människor
 • hur man ska behandla intermittent sömnproblem under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com