hur man kan öka progesteron under graviditeten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-09
Progesteron är ett hormon som spelar en viktig roll i fortplantningen. Detta hormoner hjälper livmoderslemhinnan fodret utvecklas så att ett befruktat ägg får implantat. Kvinnor som har haft problem att upprätthålla en graviditet eftersom deras egna progesteron nivåerna är för låga, kan föreskrivas progesteron tillskott medan de försöker bli gravida och i början av graviditeten

Du behöver:.
Blood testsProgesterone suppositoriesPanty liners.


1.
ta blodprover köra för att mäta din progesteron nivåer så snart du blir gravid. De flesta kvinnor behöver inte ytterligare progesteron, men de som gör troligtvis redan har att ta tillskott innan befruktning. Normala nivåer av hormonet springa från 10 till 90 ng /ml (nanogram per milliliter) under den första trimestern, enligt FertilityPlus. org (se Resurser).
2.
Använda progesteron i form av slidpiller en eller två gånger dagligen, enligt din läkare. Mayo Clinic säger att de flesta kvinnor som behöver öka sin progesteron nivåerna i början av graviditeten är föreskrivna en dos på mellan 25 och 100 mg dagligen, beroende på deras hormonnivåer (se Resurser).
3.
in progesteron stolpiller på natten om möjligt, undvika läckage av läkemedlet. Bär en trosskydd för att skydda din underkläder från läckor.
4.
Avstå från dubbla upp på doser av progesteron, om du har glömt att ta en. Hoppa över den missade en och fortsätta på din vanliga doseringen.
5.
Låt din läkare vet om du om du upplever obehagliga biverkningar, inklusive vaginal blödning, svullnad eller blödning på tandköttet eller yrsel och ovanligt trött. Många gravida kvinnor känner mig trött i början av graviditeten, men trötthet förutom yrsel är inte normalt.
6.
Upprepade prov blod i slutet av första trimestern av graviditeten. Vid denna punkt, de flesta kvinnor producerar tillräckligt progesteron på egen hand och kan avbryta tillskott.


Previous:nothing Next:om droger alkohol och tobak

Relaterade artiklar


 • barn blodsocker räkna
 • hur man upprätthålla en god hjärthälsa
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • hur hålla längre i sängen och gå ner i vikt samtidigt
 • hur man kan bli av med hemorrojder
 • hur man gör fred med olyckliga människor
 • hur du håller ditt hjärta friskt och gå ner i vikt
 • tidiga hjärtattack symptom
 • hur du skyddar dig från MRSA
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com