hur man rapporterar misstänkt barnmisshandel

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-23
Barnmisshandel är en traumatisk situation för ett barn och kan leda till psykologiska och känslomässiga problem. Därför är det viktigt att om barnmisshandel av något slag misstänker att du rapportera det omedelbart. Att veta hur man rapporterar det och vem du ska prata är det viktigaste steget i att rädda ett barns liv och se hans senare välbefinnande

Övergrepp mot barn


1.
Bestäm övergrepp mot barn. Barnmisshandel kan ta sig många olika former: sexuellt, fysiskt, känslomässigt och vanvård för att nämna några. Om en normalt lyckligt barn verkar lynnig, rädd, eller visas med blåmärken, dessa är vissa tecken på missbruk. Om ett barn verkar för tunn, ovårdade, eller verkar inte ha badat på ett tag, kan detta vara tecken på vanvård. I barnskyddslagen Information Gateway (se medel, nedan), som drivs av US Department of Health och Human Services, erbjuder viktig information som alla som arbetar med barn bör känna till, däribland de olika tecken på övergrepp och vanvård.

2.
Rapportera missbruk. Om du misstänker att ett barn missbrukas, bör du genast rapportera det till polisen. Många polismyndigheter har särskilda enheter som ägnas åt att hantera misshandlade och försummade barn, och de kommer att arbeta med dig och barnskyddande Services (eller Child Welfare Services i vissa fall) för att utreda dessa misstankar.
3.

Får konfrontera någon. Även om det är ditt barn som missbrukas av någon annan, bör du låta polisen och behöriga myndigheter ta itu med det. Barnmisshandel kan vara en mycket emotionellt laddade situationen och att involveras mer direkt kan leda till andra problem, bland annat gräl, våld, eller kan försvåra polisutredningar.
4.
kontakta en advokat. Om ditt barn är det ett missbruk, bör du kontakta ett juridiskt ombud genast ta reda på dina rättigheter. Om du misstänker att ditt barn kan vara utsatt för pågående missbruk, kan du kallas som vittne eller bli ombedda att ge ett uttalande. Du kanske vill åtminstone rådfråga en advokat som hjälper dig att förstå processen.
Om det är ditt barn som misshandlas eller försummas av någon annan som verkar i en yrkesroll (sjuksköterska /läkare, vårdgivare, lärare eller annan vuxen ) bör du rådgöra med en advokat om din rätt att en stämningsansökan i tillägg till åtal.


Previous:nothing Next:Hur man sover bättre under dagen

Relaterade artiklar


 • barn blodsocker räkna
 • personlig hälsoundersökningar
 • identifiera receptbelagda läkemedel genom att forma
 • hur man vet vad positioner är säker och bekväm för sex under graviditeten
 • hur man identifierar hjärta tecken attack varning i kvinnor
 • fördelar och nackdelar med skönhetsprodukter för män
 • fysiska symptom på klimakteriet
 • hur man sköter om en hänga spik
 • hur man köper medicin i Kanada
 • information om grupphem för barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com