hur man rengör kryptiska tonsillerna

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-03
Tonsiller finns massor av lymfoid vävnad i bakre delen av munnen nära öppningen av halsen. De är en del av immunsystemet och kan variera i utseende från släta, med ytliga fickor, eller grov med djupa fickor. Dessa djupa fickor kallas kryptor. Stora kryptor har en tendens att samla skräp, såsom bakterier, döda celler, slemhinnor, dammpartiklar från luften och bitar av mat. Denna ackumulering av skräp utlöser ett immunsvar och en attack från de vita blodkropparna. Resultatet är dålig andedräkt, ett milt halsont och bildandet av en illaluktande, vitaktig klump känd som en tonsill sten. . För att hålla din tonsill kryptor ren och förhindra bildningen av tonsill stenar, följ stegen nedan

Du behöver:.
Fristående mirrorPen ljus eller små flashlightWarm waterCotton SwabsAnti-bakteriell mouthwashVinegarToothbrushOral SKÖLJKANNA (Water Pik)


1.
Stå framför spegeln med munnen öppen så bred som du kan. Shine pennan ljus på baksidan av halsen och visuellt inspektera ditt tonsiller. Leta efter några vita fläckar eller klumpar.
2.
Doppa bomullstuss i varmt vatten. Kläm att avlägsna överflödigt vatten och sveper varje tonsiller med fuktig pinnen. Använd spegeln för att vägleda dig. Fokusera på några områden där du kan se tonsill kryptor och skräp. Om du stöter på en sten, försiktigt prod den yttre luckan på tonsill vävnad för att tvinga stenen ur kryptan.
3.
När du har noggrant svabbas varje tonsiller, gurgla med anti- bakteriella munvatten.
4.
Koka en kopp ättika och vänta tills den svalnat. Sedan gurgla med det i stället för, eller utöver, anti-bakteriell munvatten. Vätskan kommer att hjälpa att rensa ut kvarvarande skräp och syran i ättika kommer att bidra till att förhindra uppkomsten av tonsill stenar.
5.
Försiktigt borsta tonsiller med en tandborste som har rengjorts med anti-bakteriell munvatten för att ta bort stenar och skräp från särskilt djup kryptor. Varnas dock är metoden betydligt mer sannolikt att visa dina kräkreflexen än att använda en bomullspinne.
6.
Fyll tanken på din muntliga SKÖLJKANNA en utspädd lösning av anti- bakteriell munvatten och varmt vatten. Vrid den till den lägsta inställningen och rikta sprejen på din tonsiller att spola ut kvarvarande partiklar.

Tips och varningar


 • Var försiktig när sopning eller petade din tonsiller . Ställ din SKÖLJKANNA på lägsta inställningen eller du kan göra din tonsiller att blöda. Om detta händer, sluta omedelbart och gurgla med varmt saltvatten. Använd inte naglarna för att skrapa en tonsill. Detta kan leda till en infektion.


 • Previous:nothing Next:fysiska symptom på klimakteriet

  Relaterade artiklar


 • fysiska symptom på klimakteriet
 • hur ska hjärta smart
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • hur läka hjärtat efter en hjärtattack
 • hur man gör en makeover medicinskåp
 • hur ska tidlösa
 • hur man hittar sjukvård för ett barn med Downs syndrom
 • hur man kan spara papper
 • hur hålla längre i sängen och gå ner i vikt samtidigt
 • hur man identifierar hjärtarytmier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com