hur man uppfostrar barn med särskilda behov

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-01
Det sista en förälder vill, är att ta reda på att barnet de väntat nio månader för att hälsa kommer att kämpa resten av sitt liv med ett funktionshinder eller sjukdom. Det måste vara en av de hårdaste striderna i livet. Jag vet av erfarenhet. Jag har två tjejer med en obotlig genetisk sjukdom. Vård av barn med särskilda behov är mycket utmanande och kan ta en vägtull på dig och din relation med din make, liksom andra. Men känner sig inte avskräckas eller besegrad. Cry dina ögon, hjärta och själ ut. Sedan plocka upp dig och gå framåt. Jag försäkrar er med massor av kärlek, tålamod och ett stort sinne för humor kommer du att få igenom allt. Vi kan lära oss så mycket av dessa små som kämpar bara för att se i morgon. De vaknar med leenden på läpparna, tacksamma för att se sina mammor och pappor och en hel del vuxna kan inte verkar komma över saker som är så obetydliga. Jag känner att vi behöver våra barn mer än de behöver oss en del av tiden. Eftersom jag valde att stanna stark och kämpa för mina barn, kunde de lära mig att hålla min styrka när jag kände mig svag. . Med rätt verktyg och tänkesätt, kan du hjälpa ditt barn njuta av livet 'til it's fulla potential

Du behöver:.
Bön
Rätten team av läkare.
Familj Vänner.
Skolstöd.
Tålamod.
Love.


1.
När det gäller ditt barn fått diagnosen kan det vara lite överväldigande. Man kan säga till dig själv, "Nej, inte mitt barn. " Och du har rätt att känna så. Eller du kanske känner att något är definitivt fel och läkare fortsätter att berätta för er att ingenting är fel. Har aldrig vara rädd för att fråga massor av frågor. Fråga hur de har kommit till diagnosen. Vilka tester har de gjort? Och en andra, tredje, ibland fjärde åsikt är viktigt. Du kan vara orolig för att skada din läkare känslor, men let's face it, beror ditt barns hälsa på er att göra vad som är bäst för honom /henne. Tiden är dyrbar när det gäller barn är sjuk. När ett problem är erkänt måste du skynda. Göra vad som krävs för att få din besvarade frågor tills du är nöjd och säker i ditt barns vårdgivare.
2.
När du har etablerat vad diagnosen är, och du är bekväm med ditt barns stora team av läkare och specialister, se till att du är vän med dem. Det är dessa människor du kommer att se ganska ofta. De är din nya familj. Lär dig namnen på de sjuksköterskor som arbetar med specialister. Lär känna sjukhusets socialarbetare. De är mycket hjälpsamma i att se din familj är klara bra. De hjälper dig också att få information du kan behöva med medicinska eller ekonomiskt stöd. Ta reda på vad behandling kommer att behövas för ditt barn. Chansen att det kommer att vara en cocktail av mediciner, kanske en maskin. Oavsett behandling kan vara, se till att du förstår vad allting är, vad den gör och hur man använder den. Om du behöver hjälp, be dem skicka en besökande sjuksköterska hem till dig för att hjälpa dig bekanta dig med medicin och utrustning.
3.
Kontrollera att du har det stöd du behöver utanför sjukhus. Låt dina familjemedlemmar vet vad som händer och att du kan behöver deras hjälp. Sätt upp ett möte med vänner och familj och be dem att frivilligt sätt de kan hjälpa dig som passar in i deras schema. Vare sig det är hjälp med att laga mat, köra barnen till skolan eller barnvakt om du har fler barn så att du kan ta dina speciella behov barn till möten, hjälper varje liten bit. Du kan även bara behöver någon att komma över för en kopp kaffe, bara så du inte känner sig alienerade från världen. Var inte rädd för att be någon om hjälp. Vad är det värsta som kan hända? De säger nej? Se till att du ger kredit till den andra föräldern för sitt hårda arbete, också. Detta kan vara mycket ansträngande på ett äktenskap, så du kommer att ha för att få lite kreativ när det kommer till romans. Du behöver inte sätta ditt liv på sparlåga. Ditt barn kommer att uppskatta dig inklusive honom i familjens aktiviteter och kan fortfarande njuta av många saker ett friskt barn kan.
4.
När du är hemma med ditt barn, det kan vara lite frustrerande. Det kommer dagar som kommer att slita ditt hjärta sönder och det kommer att finnas dagar ditt barn kommer att verka som om ingenting stör honom /henne. Ta varje dag med en nypa salt. Kom ihåg ditt barn behöver se dig leende och stark. Detta är hur de vet det kommer att bli okej. Du måste prata med dem. Om de är tillräckligt gamla för att prata, då måste man berätta för dem varför de behöver medicinen och vad som händer om de inte tar det. Medicin är en mycket utmanande delen av barnen att vara sjuk. Det smakar illa och biverkningar är oacceptabla. Mina flickor är på en medicin som bokstavligen luktar avlopp när du öppnar flaskan, och det gör dem lukta på samma sätt. Det bråkar med sina magar, och allt de vill göra är att bege dig till tvätt rummet. Du måste komma med trick, spel och fåniga danser för att få ditt barn att ta medicinen. Bara fortsätta att påminna dem hur viktigt det är att ta dem, och så småningom kommer de att förstå. Ge dem massor av beröm när de tar dem.
5.
Förstör inte ditt barn. Om ditt barn inte är fysiskt handikappad, då han /hon bör fortfarande förväntas delta i hushållsarbetet. De regler som gäller för din friska barn bör också gälla för ditt speciella behov barn. Den enda person detta kommer att verka orättvist att är du. Ge ditt barn ansvar, gränser och regler hjälper oerhört. Främst i det långa loppet. Du har att förvänta sig mer av dem och driva dem hårdare ibland, så de utvecklar köra till vill bli framgångsrik.
6.
När det gäller dina barn gå i skolan, kan det vara överväldigande. Det första stället att börja är med skolkurator eller kurator. Berätta för dem ditt barns situation. Låt dem veta ditt barns diagnos, vilka mediciner han /hon är på, etc. De borde sätta ditt barn på ett IEP (individanpassad undervisning planen). De kommer att avgöra om ditt barn ska vara i en vanlig klass inställning eller en särskild ed eller resurs rum. Detta kommer att se ditt barn en ordentlig utbildning han /hon behöver genom att lära på sin nivå och tempo. Väldigt viktigt att ha skolan att göra detta. De kommer att behöva standardbrev ditt barns läkare förklara tillståndet och vad barnet behöver i skolan för att vara friska. Träffa din skolsköterska och diskutera mediciner, biverkningar, vilken typ av saker är normala för ditt barn och vad är inte normalt. Prata med lärare, rektorer, lunch monitorer rum, alla. Om ditt barn kommer att ha kontakt med dem då de måste veta allt om honom /henne. Har läraren prata med eleverna om ditt barns speciella behov. Detta kommer att göra dem mer förståelse och acceptera ditt barn, vilket gör honom /henne att känna sig mer bekväm. Låt ditt barns skola vet att du alltid är tillgängliga och att du är alla ett team. Hålla en öppen kommunikation med ditt barns skola är nyckeln.
7.
Nu vad gör du om din ekonomi. En av er kan behöva lämna ditt jobb att ta hand om dina särskilda behov barn. Om du inte har någon att frivilligt ta hand om ditt barn medan du är på jobbet, så det kan bli tufft. Speciellt om du är ensamstående förälder som jag var. För att fortsätta att arbeta behöver du en fantastisk leverantör barnomsorg. Någon förtroende värda och mycket tålamod. De måste ge mediciner i tid, varje gång. Detta är svårt att komma med. Jag hade sitters som skulle hoppa doser eftersom de inte gillar lukten av medicin gav flickorna. Det orsakade en allvarlig nedgång i hälsa. Plus, vårdgivare tenderar att ta ut mycket mer att ta hand om en speciella behov barn. Så om ditt jobb inte ta in tillräckligt för att betala dina räkningar, dagligvaror, sitter och vissa kan det inte vara värt att hålla fast vid det. Känn dig inte generad att ansöka om stöd. Du bör se om du uppfyller kraven för statliga Medicaid förmåner och andra om du inte kan behålla jobbet. Dessa är resurser som finns för familjer som du. Du ska inte känna sig generad eller skyldiga. Se om din försäkring kan en besökande sjuksköterska att komma in några timmar om dagen. Jag kunde få en besökande sjuksköterska 8 timmar per dag, 5 dagar i veckan. Stor hjälp!
8.
What ever din situation är, stanna bara stark. Uppmuntra ditt barn att vara det bästa han /hon kan. Vet att oavsett vad som händer kommer det att bli okej.

Tips och varningar


 • Gå till webbsidan för att hitta sitters i ditt område. www. sittercity. com är bra.
 • Du kan ansöka om hjälp med barnvakt arvoden. Prata med din kuratorn om ansökningsförfarandet för många fördelar för familjer med låg inkomst.
 • du ge dina barn alla mediciner som din läkare. Ditt barn är beroende av dig att hålla dem väl.


 • Previous:nothing Next:hur du kan utnyttja din medelåldern depression kreativt

  Relaterade artiklar


 • hur man använder en polar klocka hjärtfrekvens
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man gör en te för att lindra mensvärk
 • hur man iaktta kvinnors hjärta vecka
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
 • hur man tar hand av ett hjärta
 • dig att hålla dig från att bli sjuka
 • hur man uppfostrar barn med särskilda behov
 • hur man använder DAMBINDA
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com