om droger alkohol och tobak

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-08
Droger, alkohol och tobak är en viktig del av nästan varje samhälle i världen. Vissa samhällen rynka pannan på alla dessa ämnen, medan andra omfamna dem alla som antingen andliga kopplingar till andra världar, viktiga delar av sociala funktioner eller bara en normal del av familjelivet. Orsakerna till dessa olika nivåer av godkännande i olika samhällen är främst på de effekter de har på människor som använder dem

Effekter

Effekterna av tobak, alkohol och droger varierar mycket beroende på ämnen och vad för slags människor använder dem med vilka typer av hälsotillstånd. Men nästan alla av dem påverkar hjärnan på något sätt, även om det bara är tobak gör en person känner sig lugn efter en stressig dag. Bortsett från att påverka hjärnan, många av dessa ämnen påverkar andra delar av kroppen på flera sätt.

Tobak

Även tobak kan användas på olika sätt, är det vanligaste sättet att röka det i en cigarett . Cigaretter är rökt med ungefär en tredjedel av den vuxna befolkningen i världen, enligt Världshälsoorganisationen. Detta leder till många hälsoproblem, eftersom tobak är nu allmänt känt att utsätta människor löper en ökad risk för lungcancer. Tobak kan också orsaka cancer i struphuvudet och munnen samt utsätta människor löper en ökad risk för hjärtinfarkt.

Alkohol

Alkoholhaltiga drycker finns i en mängd olika former, såsom öl, vin, rom, gin , vodka, whisky och andra. Plus alla dessa olika former av alkohol kan göras med olika smaker. Alkoholhaltiga drycker har många hälsorisker som är förknippade med dem. Berusningsdrickande, som dricker en hel del alkoholhaltiga drycker på en gång, kan orsaka illamående eller dödsfall på grund av alkoholförgiftning. Långsiktiga negativa hälsoeffekter av storkonsumtion av alkohol innefatta permanent lever och hjärnskador.

Narkotika

Men det finns många droger som man kan köpa på apotek som är ganska bra för människor och välgörande som former av medicin, typer av läkemedel som omfattas av denna artikel är nästan alltid olagligt, i de flesta fall farligt för människokroppen. Dessa är droger som kokain, heroin, marijuana, syra och metamfetamin. Om effekterna varierar kraftigt från läkemedel till läkemedel, vissa av de negativa hälsoeffekterna av dessa läkemedel är illamående, hjärtinfarkt, slaganfall, leverskada, hjärnskada, svårigheter att urinera, diarré eller dödsfall till följd av lungcancer misslyckanden, överdoser, självmord eller njure misslyckanden.

Överväganden

Även tobak, alkohol och droger har alla allvarliga följder som förknippas med dem, flera saker bör hållas i åtanke när man fundera över varför folk använder dessa ämnen. Tobak är fortfarande så utbredd eftersom man tror att lugna nerverna, och begränsningar för hur tobaksbolagen kan annonsera är en relativt ny politisk trend för bekämpning av tobak företag som gör folk ser rökning som en fashionabel sak att göra. Alkohol är en vanlig stapelvara med någon typ av samkväm i nästan varje kultur runt om i världen, medan låg daglig alkoholkonsumtion tros orsaka hälsoeffekter som en minskad chans för hjärtinfarkt. Och trots att de farligaste droger har inga positiva hälsoeffekter, kan marijuana användas för smärtlindring och för att lugna nerverna.

Previous:nothing Next:vikande hårfäste stilar för män

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar hjärtarytmier
 • om hjärtsjukdomar och ärftlighet
 • hur man bygga upp medvetenhet om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur du håller din sjukförsäkring minimala avgifter
 • hur man kan hjälpa de äldre med läkarbesök
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
 • hur du håller ditt hjärta friskt och gå ner i vikt
 • hur man besluta om att dricka alkohol för att minska risken för hjärtsjukdomar
 • hur man firar nationella hjärta månad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com