ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e genomgå blodgivningsförfarandet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-14

genomgå blodgivningsförfarandet

Alla dessa cranky hygien bildband i högstadiet sa att varje månad (om du inte är gravid) du utveckla och förlora en ägg, som tvättar ur kroppen med slemhinnan i livmodern under din menstruation.

Medan du en äggdonator, kommer du att producera mer än ett ägg per månad. Med dina äggstockar på Overdrive från dagliga injektioner av gonadotropiner (själv hormoner som administreras, om du inte kan prata någon till att ge dig skott) du producerar 15 till 18 ägg i en menstruationscykel. De medicinska termen för detta är "väderspänning i stor skala. " Så vad symtom som du vanligtvis lider medan mens, förväntar sig att bli värre. Försök hitta några träningsbyxor eller en trevlig lös klänning att bära på ett tag.

Den största risken att du som ett ägg givare (förutom uppblåsthet) är oplanerad graviditet. Detta är en verklig fara-med alla dessa ägg mogna för graviditet, dina chanser för graviditet öka dramatiskt. Så se till att följa instruktionerna din klinik ger dig om att vara intim med din partner, som du är mega-bördig samtidigt på hormon cykeln.

En givare cykel tar 3 till 4 veckor, och även om förfarandet varierar från klinik till klinik, detta är en standardiserad metod:

1. När du börjar din menstruation före den planerade donationen, kommer du att börja 7-10 dagar av injektioner av ett läkemedel som kallas Lupron, vilket dämpar naturliga kretsloppet. Kom ihåg att du får dessa bilder hemma, administreras antingen genom egen hand eller hand en modig vän.

2. Efter Lupron kommer du att påbörjas omkring en vecka injektioner av ett gonadotropinhormon såsom Pergonal. Gonadotropiner är "super ägglossning droger" som inducerar dina äggstockar att göra många ägg. Det finns några nya läkemedel som gör att du kan ta gonadotropin som ett oralt läkemedel, men räkna inte med det.

3. Efter cirka fem dagar, kommer du att planeras för en transvaginalt ultraljud. Detta ultraljud ger bilder av din folliklar på en liten videomonitor. Det är inte smärtsamt (om man inte exakt kommer kittla heller). Under detta förfarande är kliniken kontroll för att se hur stor din folliklar får, vilket är ett sätt att tala om hur många ägg du gör.

4. Du kommer att börja varje dag blodprov för att kontrollera din estradiol nivå, som är den vätska i folliklar. Återigen är kliniken kontroll för att se hur äggen utvecklas. Runt denna tid, många ägg bygga upp inom dig kan inspirera dig att starta kluckande och kliar i smutsen i jakt på foder.

5. Beroende på din estradiolnivåer och andra överväganden, kommer läkaren att ordinera humant koriongonadotropin, eller hCG, kvällen före hämtning förfarandet är planerat-HCG sätter igång ägglossningen. Timing är avgörande på denna punkt. Kom inte för sent för att hämta utnämningen, eller hela processen kan vara förstört.

6. Ät, drick, tugga tuggummi eller gör Wild Thing kvällen före undersökningen. Det är operation, trots allt. Har någon köra dig till kliniken eller medicinsk kontor, och kör dig hem. (Om din chaufför är din make eller pojkvän, kan han bli ombedd att vänta någon annanstans för att förhindra oavsiktligt chatta med mottagaren pappa, som också väntar. ) Din klinik kommer att berätta exakt hur du ska förbereda sig för förfarandet.

7. Hämtning tar vanligtvis minst 30 minuter och sker på en kirurgisk svit. Du kommer att uppmanas att tömma blåsan, ta bort dina smycken och glasögon /kontaktlinser, och sätta på en glamorös, Backless, papper sjukhus klänning. Du kommer då få en narkos. När du är utvilad och stel, kommer läkaren ta bort dina ägg försiktigt med en nål som han /hon guidar genom att titta på ett ultraljud bildskärm. Återigen, detta varierar från klinik till klinik, men du kan förvänta sig att denna minimalinvasiv kirurgi.

8. När skördas, kommer du att tillbringa ungefär en timme i en återhämtning rum, och då kan du gå hem senare samma dag. Du kan känna dig sömnig och /eller illamående från narkos. Du kommer att ordineras antibiotika för att förebygga infektion efter operationen, och de flesta kvinnor att återgå till arbete /skola /Rodeos följande dag. Detta är en tuff väg för dina känslor och din kropp, så givarna nästan alltid begränsas till tre eller fyra donation cykler under sin livstid.

Vad händer med äggen? De är placerade i en petriskål med kemiska lösningar, och blandas i labbet med mottagarens pappas spermier. Några av de befruktade äggen kommer att opereras in i mottagaren mamma, och deras resa mot familjelivet börja. Den extra ägg kan frysas på kliniken för att användas av mottagaren paret om denna graviditet inte utvecklas till fullgångna eller få tillgång till vid ett senare tillfälle för ytterligare en graviditet, eller de kan användas på kliniken för andra mottagare som accepterar din profil. Självklart, om du samtycker i förväg att du bara vill det här paret ha dina ägg, kan du dra bort dem från marknaden så snart förfarandet är över.

Som med allt har att göra med din egen kropp , blir en äggdonator är ditt beslut, och den har sin beskärda del av riskerna. Du injicerar dig själv med hormoner, du genomgår kirurgi, och det blir ett barn som springer runt där ute som har hälften av din arvsmassa. Så ta inte detta hela förfarandet lätt, det kan vara extremt känslomässigt, och läkare hävdar att givarna som lämnar friskaste finns de som anser det som en donation, inte en som skulle generera pengar.

Förresten, om du gör det för familjen eller pengar, det är fortfarande en fantastisk present att ge.

Previous:nothing Next:hur man sänka kolesterolnivåerna

Relaterade artiklar


 • hur du hittar den bästa blodtrycksmätare för hemmabruk
 • hur man ansöker hår förlängningar med bindning lim
 • hur man detox kroppen snabbt
 • hur man gör brösten växa snabbare
 • Hur man känner igen symtomen hjärtinfarkt hos kvinnor
 • hur man identifierar rosa öga
 • namnen på musklerna i kroppen
 • Hur rökning effekt dina lungor?
 • ading1a "u003e Hur sänka kolesterolnivåerna u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e få din nivåer kontrolleras
 • farorna med rökning tonåring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com