hur att donera ett ägg

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-16
Att vara en äggdonator är mycket annorlunda än att vara en spermadonator av flera skäl:

* spermadonatorer är män. De har ett obegränsat antal spermier, och det är otroligt lätt att donera att spermier. Det är därför män gör ett par hundra dollar för att delta i en spermadonation program.

* Äggdonatorer är kvinnor. Kvinnor har ett begränsat antal ägg (flera hundra) och för att få ägg, måste kvinnan opereras. Det är därför kvinnor kan göra flera tusen dollar för att donera några ägg.

Så om du är redo att gå upp i vikt, ta hormoner, opereras och gör ett par tusen spänn och samtidigt hjälpa en infertila par, läs vidare. Kom bara ihåg att detta är ett kirurgiskt ingrepp, så det bör inte ta lätt

veta varför dina ägg behövs

Innan du börjar hunkering ner i ditt eget bo att producera några ägg, bör du ta en minut att få en repetitionskurs i grundläggande mänskliga biologin. Alla äggdonatorer har i regel följande kroppsdelar:

1. Ägg. Kvinna könsceller (oocyter). Kvinnor är födda med begränsad mängd av ägg (hundratals av dem men ändlig ändå).

2. Äggstockarna. De körtlar som producerar ägg och hormoner. Du har två: en finns på varje sida av bäckenet

3. . Follikel. En vätskefyllda säck i äggstocken som frigör ägget vid ägglossningen.

4. Livmodern. Den ihåliga, muskulösa kvinnliga könsorgan som inrymmer fostret.

5. Östrogen. Ett kvinnligt hormon som styr den reproduktiva cykeln. Nivåer är särskilt hög från puberteten till klimakteriet

Om du kommer ihåg årskurs 7 klass sexualundervisning, kommer du ihåg att fertila kvinnor ägglossning ungefär en gång i månaden. Under denna tid, reser en frisk ägg (eller ibland två) av en äggstock och ner i äggledaren till livmodern, där den fäster på livmoderväggen och så småningom förvandlas till en bebis (om det var befruktade). Det finns många kvinnor därute som är helt friska och är fysiskt kan ägglossning, utom det finns ett problem: Inga ägg. Så dessa kvinnor ofta söker sig äggdonatorer. Läkaren tar bort ditt ägg, befruktar det med faderns spermier, och kirurgiskt implantat in den nya moderns livmoder, där det växer till ett foster och skjuts ut 9 månader senare som en frisk paket av glädje. Cigarrer runt!

Donera ägg ett alternativ i vad läkarkåren kallar "assisterad reproduktiv teknologi," (ART) ART erbjuder ett brett urval för infertila par att bli gravida, till exempel spermadonation eller in vitro fertilisering.

Varför skulle en kvinna inte ägg av hennes egen? Kanske förlorade hon sina ägg på grund av kemoterapi, sjukdom, klimakteriet, eller genetiska störningar såsom att födas utan livmoder. I USA, cirka 2 procent av kvinnor i fertil ålder är infertila, och tar emot donerade ägg befruktas i ett laboratorium av sin partner spermier kan erbjuda så mycket som en 65 procent chans för graviditet. Naturligtvis Den relativa framgången av denna metod för ART beror på många faktorer, inklusive ålder och hälsa äggdonator. Så låt oss gå vidare till hur du vet om du är berättigad att vara en givare.

Previous:nothing Next:ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e uppfylla givarnas krav

Relaterade artiklar


 • namnen på musklerna i kroppen
 • aloe vera hälsofördelar
 • hur man använder rengöringsmedel säkert under graviditeten
 • hur man köper medicin i Kanada
 • människans anatomi och fysiologi andningsorganen
 • Så för att lindra nästäppa hos spädbarn
 • trötthetsbesvär
 • manisk Perimenopause trötthetsbesvär
 • lunginflammation symtom hos spädbarn
 • ading1a "u003e hur man donera ett ägg u003c/ h4u003e u003col id=’intellitxt’u003e u003ch1 class="heading4a"u003e uppfylla givarnas krav
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com