hur man får sova när du inte är trött

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-23
Det är två på morgonen, och du stirrar i taket, klarvaken. Ditt sinne är racing och du kan inte somna. Låter det bekant? Inte få tillräckligt med sömn är kopplad till fånga förkylningar och gå upp i vikt. Så här somna när du inte är trött

Du behöver:
tillväxtkurvor


1
Gör ditt rum helt mörkt. . . Även små flisor av ljus kan hålla dig vaken. Alla ljussignaler din hjärna att sluta producera melatonin, som är det hormon som reglerar din sömn cykler. Se till att din datorskärm och TV är avstängda, och att du har rullgardiner eller persienner som kommer att hålla allt ljus ut. Även förvandla din väckarklocka runt om den har en LCD-skärm, eftersom även den lilla mängden ljus kan stör din nattsömn.
2.
Stick till en viss måltid schema varje dag. Din inre organ klocka som talar om när du ska sova och när du vaknar blir förvirrade om du äter middag vid 8 en natt, 9 nästa och sedan 7 nästa. Ditt system kommer att ha svårt att hålla koll på den tid och veta när man ska börja varva ner. Så försök att äta ungefär samma tid varje kväll. Se också till att äta mat som broccoli, nötter och potatis som är rika på B-vitaminer, eftersom de hjälper till att reglera sömnen.
3.
Vissa av oss får en andra vind i På kvällen efter en lång, stressig dag på jobbet. Ofta kommer detta från att vara sömnbrist, för när du inte har haft sömn, producerar kroppen adrenalin och kortisol, som kommer att skapa en ström av energi. När folk får denna "andra vind" på kvällen, de använder den för att rengöra, eller träna och detta lämnar du också fast att somna. Det bästa du kan göra i timmar innan sängen är att läsa en bok, koppla av i badkaret, eller se på TV . . . . princip varva ner. Du har en hel del problem att somna om du bara fungerat en timme sedan. Lämna sysslor och träning på morgonen eller till höger när du kommer hem från jobbet, och lämna timmar innan sängen för avkoppling.
4.
Drick inte alkohol inom 4 timmar innan läggdags . Eftersom alkohol är en depressiv, är det ofta lätt att somna när vi har haft ett par drinkar, men detta kommer inte hålla. Alkohol får metaboliseras snabbt och när det är ur ditt system, du har abstinensbesvär som kan avbryta din sömn. Även om du sova, kommer din kropp att vara upptagen metaboliserar alkoholen, och inte ger dig den vila du behöver. Detta får dig att känna mer trött än någonsin när du vaknar på morgonen.
5.
Även om 8 timmar är den "normala" mängd sömn som människor behöver, många behöver mindre än så. Om du går till sängs för tidigt, eller sova längre än din kropp behöver, du får mycket svårt att somna eller att fortsätta sova. Att räkna ut hur mycket sömn du verkligen behöver du försöka gå till sängs tidigare än vanligt och se vilken tid du naturligtvis vakna upp utan en väckarklocka. Om du befinner dig naturligt att vakna upp efter 7 timmar, det är vad du ska få.


Previous:nothing Next:hur man kan förbättra din syn

Relaterade artiklar


 • hur man kan förutspå hjärtsjukdomar genom håravfall
 • hur man använder en krycka
 • östrogen hormon biverkningar
 • dig att hålla dig från att bli sjuka
 • trötthetsbesvär
 • hur man minska risken för en andra hjärtattack
 • hur man beräknar BMI med osteoporos
 • hur man kan reducera risken för hjärtsjukdomar
 • personlig hälsoundersökningar
 • Så för att lindra katt allergier
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com